eur:
394.97
usd:
368.65
bux:
72094.79
2024. június 30. vasárnap Pál
Fucsovics Márton a svájci Stan Wawrinka ellen játszik az Indian Wells-i keménypályás tenisztorna férfi egyesének második fordulójában 2019. március 10-én.
Nyitókép: MTI/EPA/John G. Mabanglo

Koronavírus – Fucsovics Márton meglepő javaslattal állt elő

Egyelőre nem tudja, hogyan tud majd felkészülni a versenyekre a magyar teniszező, és az is bizonytalan, hogy mi lesz a világranglista sorsa. Mindenesetre neki van egy javaslata.

A teniszezők hathetes kényszerszünetéből egy már letelt, de ténylegesen nem kerültünk közelebb a folytatáshoz. A sportágon belül soha nem látott helyzet vár a sportolókra, hiszen jelen állás szerint sem pénzdíj, sem pedig meccsek nincsenek, de már az edzések lehetősége is bonyolódik. A DIGI Sport híradójának nyilatkozó Fucsovics Márton részletezte a saját terveit.

„Egy nagyon speciális helyzet, ami most fennáll, az edzőimmel leültünk, és átbeszéltük a továbbiakat, illetve próbáltuk megtervezni a következő pár hetet. Nem volt egyszerű, a következő egy-két hétben próbálunk egy kicsit lazábban szinten tartani, és utána egy három-négyhetes kemény felkészülést fogunk elvégezni. Nehéz lesz utazgatni, nehéz lesz partnereket találni, lehet, hogy be fognak zárni a teniszklubok is, de ne menjünk ebbe most bele, de nehéz lesz megtervezni ezt a pár hetet” – mondta a Sport24-nek a világranglista-83. Fucsovics Márton.

Ha újraindul a teniszélet, Fucsovics azonnal készen áll majd a startra. „Ahogy el lehet kezdeni, én rögtön fogok játszani. Most az első verseny, ami lehetséges, az a müncheni 250-es torna, majd utána rögtön Madrid és Róma következne, de ugye ebben a két városban, két országban a legrosszabb a helyzet, úgyhogy még ez is kérdőjel.”

Az egyik legfőbb kérdés a teniszezőknél, hogy mi lesz a ranglistapontokkal, hiszen, például az Indian Wells-i megvédendő egységek levonásra kerültek. „Minden nap kapok tájékoztatást az ATP-től, de még mindig azt írják, hogy tárgyalás alatt van ez a dolog. Szerintem az lenne a legjobb, ha valamilyen módon befagyasztanák a ranglistát, és senki nem veszítene a pontjából. Egy évben 18 verseny számít be a pontozásba, lehet, ezt ki kellene tolni 24-re vagy 26-ra, és a tavalyi pontokat pedig jövőre kellene megvédeni.”

Az év végi Davis-kupa döntő megrendezése egyelőre nincs veszélyben, ahol majd először Magyarország is képviselteti magát. A csoportbeli ellenfeleink pedig Horvátország és Ausztrália lesznek, erről Köves Gábor korábban azt mondta: lehetne rosszabb is. „Egyetértek, az, hogy kijutottunk, egy óriási eredmény. Ha ilyen játékot mutatunk fel, mint az elmúlt pár Davis Kupa-meccsen, akkor bármi megtörténhet.”

Címlapról ajánljuk
24 milliárdos programot indított a főváros – élhetőbb utcák épülhetnek

24 milliárdos programot indított a főváros – élhetőbb utcák épülhetnek

Az Egészséges utcák program célja a fővárosiak életminőségének javítása, a gyalogos és a kerékpáros közlekedés fejlesztése, a gépjárműforgalom csillapítása, valamint az akadálymentesítés. Balogh Samu, a főpolgármester kabinetfőnöke az InfoRádióban elmondta: szeptemberben derül ki, hogy mely kerületek kaphatnak támogatást. Pokorni Zoltán hegyvidéki polgármester szerint a kezdeményezésnek köszönhetően akár meghétszereződhet a zöldfelületek aránya a XII. kerületben.

"A határ a csillagos ég" - jelentette ki Orbán Viktor Bécsben

Új szövetség jött létre Európában három párt részvételével. Ez hazafias erőkből formálódik, és alapítói vezető szerepet játszanak országaikban. Más pártokat is várunk, hogy közösen, egyesült erővel biztosítsuk Európa jövőjét - mondta Herbert Kickl, az Osztrák Szabadságpárt elnöke Bécsben, miután Orbán Viktor miniszterelnökkel, a Fidesz elnökével, és Andrej Babissal, a cseh ANO vezetőjével találkozott.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.07.01. hétfő, 18:00
Orbán Balázs
a miniszterelnök politikai igazgatója, az MCC kuratóriumának elnöke
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×