eur:
399.63
usd:
361.29
bux:
73600.8
2024. október 2. szerda Petra
A staféta második tagja, Nogucsi Midzuki olimpiai bajnok japán maratoni futó viszi fáklyát az olimpiai láng fellobbantási ünnepsége után Héra templománál, az eredeti olimpiai játékok helyszínén, az ókori Olümpiában 2020. március 12-én. A tüdőgyulladást okozó új koronavírus járványa miatt az ünnepséget a nyilvánosság kizárásával, mindössze száz meghívott vendég jelenlétében tartották meg.
Nyitókép: MTI/AP/Thanászisz Sztavrakisz

Csak a lángfutás ünnepségeit törölték

Törölték a tokiói olimpia lángfutóváltójához kapcsolódó ünnepségeket a nyári ötkarikás játékok szervezői.

A keddi közlés szerint a japán hatóságok felülvizsgálták a koronavírus-járvány terjedése miatti helyzetet, így a lángfutás útvonala ugyan nem változik és nézők is jelen lehetnek az utcákon a jelkép elhaladásakor, a szakaszok elejére és végére tervezett ünnepségek azonban elmaradnak.

Az olimpiai lángot múlt csütörtökön gyújtották meg ünnepélyes keretek között a görögországi Olümpiában, a fáklya pénteken érkezik meg Japánba, ahol a tíz éve szökőár sújtotta fukusimai prefektúrából indul útjára jövő csütörtökön.

A láng az olimpia július 24-i rajtjáig 121 napon át, 47 japán prefektúrán keresztül mintegy 20 ezer kilométert tesz meg.

Címlapról ajánljuk

Kis-Benedek József: Irán maga lépett akcióba, és ez az eszkaláció irányába mutat

Izrael nem számított az iráni csapásra, Teherán viszont nem akart nagyobb támadást indítani – értékelte az újabb közel-keleti konfliktust Kis-Benedek József. A biztonságpolitikai szakértő beszélt arról is, hogy Irán a Nyugat által eddig nem ismert rakétákkal támadott, amelyek nagyon gyorsan elérték Izrael területét.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.10.02. szerda, 18:00
Kis-Benedek József
biztonságpolitikai szakértő, címzetes egyetemi tanár, az MTA doktora
EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. október 2. 12:12
×
×
×
×