eur:
392.22
usd:
362.26
bux:
72068.18
2024. július 5. péntek Emese, Sarolta
Hosszú Katinka a 200 méter vegyesúszás előfutamában a 18. vizes világbajnokságon a dél-koreai Kvangdzsuban 2019. július 21-én. A szám olimpiai bajnoka és világcsúcstartója 2:07.02-es idővel ért célba.
Nyitókép: MTI/Kovács Tamás

Van egy ötlete az úszószövetségnek, hogy lehetne mégis bajnokság

Wladár Sándor elmondása szerint az illetékes szervekkel egyeztetnek egy lehetőséget, hogy lezárulhasson a válogatás a nyári olimpia előtt.

A Magyar Úszó Szövetség - a korlátozások maximális betartásával - megpróbálja megrendezni március 24-étől az országos bajnokságot, amely több számban az olimpiai csapatba kerülésről is dönt - mondta az InfoRádió Vegyesúszás című műsorában Wladár Sándor, a szervezet elnöke.

"Van olyan megoldási javaslat, amit nyilván egyeztetni kell az illetékes szervekkel, hatóságokkal. Ha a terv illeszkedik a lehetőségekhez, akkor megcsináljuk az országos bajnokságot" - fogalmazott a sportvezető, aki azzal indokolt, hogy most ért véget az úszók második úgynevezett makrociklusa, amit az országos bajnokság tudna lezárni, a versenyzők épp most érnek vissza az edzőtáborokból. A verseny ráadásul valóban az utolsó lenne az olimpia előtt, a szövetségi kapitány, Sós Csaba ezt követően tud csapatot hirdetni a tokiói játékokra. (Ismert, a csapatban versenyszámonként ketten kaphatnak helyet, időeredmény alapján.)

Wladár Sándor elmondta, természetesen tudja, hogy

nem a sport a legfontosabb a világon, de őket ez érdekli most, ezért szeretnének versenyezni, de csak engedélyek birtokában fognak.

És ha lesz is ob, az nem az eredeti helyszínen, a Duna Arénában lesz, hanem másutt, ennek részleteiről azonban nem árul el többet. Az időpont marad (március 24-28.), de kevesebb előfutam lesz, maximum 4, és nézők sem vehetnek részt rajta, televíziós apparátus nélkül, csupán internetes közvetítéssel.

A nyári, budapesti Eb-vel kapcsolatban jóval több a bizonytalanság.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.07.05. péntek, 18:00
Gálik Zoltán
a Budapesti Corvinus Egyetem docense
Moszkvába készül Orbán Viktor, Zelenszkij kész tárgyalni Oroszországgal – Háborús híreink pénteken

Moszkvába készül Orbán Viktor, Zelenszkij kész tárgyalni Oroszországgal – Háborús híreink pénteken

Sajtóinformációk szerint Orbán Viktor pénteke én Moszkvában tehet látogatást Vlagyimir Putyinnál, miután kedden Volodimir Zelenszkijjel találkozott. Az ukrán elnök csütörtökön azt mondta, Ukrajna újabb békekonferenciát akar szervezni, és ezúttal már tárgyalnának Oroszországgal is. Megjegyezte ugyanakkor, nem valószínű, hogy Putyin lenne a tárgyalófél, ugyanis ő nem hajlandó elhagyni az országot. Az orosz elnök szintén csütörtökön kijelentette, kizárt, hogy Oroszország tűzszünetet kössön Ukrajnával: csak olyan megállapodást fogad el Moszkva, ami visszafordíthatatlan és a konfliktus lezárásához vezet. Cikkünk folyamatosan frissül az orosz–ukrán háború aktualitásaival.

EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. július 5. 08:12
×
×
×
×