eur:
392.6
usd:
362.16
bux:
72132.83
2024. július 7. vasárnap Apollónia
Märcz Tamás, a magyar válogatott szövetségi kapitánya magyaráz a játékosoknak a budapesti vízilabda Európa-bajnokság férfi tornája elődöntőjében játszott Magyarország - Montenegró mérkőzésen a Duna Arénában 2020. január 24-én.
Nyitókép: MTI/Szigetváry Zsolt

A pólós és evezős magyar válogatottak életét is megkeseríti a koronavírus

A héten nem rendeznek vízilabda bajnokit Olaszországban. A kialakult egészségügyi helyzet miatt lemondta olaszországi edzőtáborát a magyar evezős válogatott is, a FINA pedig lépésekre készülhet az olimpiai kvalifikációt illetően.

Minden Infostart-cikk a koronavírusról itt olvasható!

Március 1-jéig, azaz vasárnapig töröltek minden vízilabda-mérkőzést Olaszországban a koronavírus miatt – számolt be a magyar vízilabda hivatalos portálja az olasz szövetségre hivatkozva.

A portál emlékeztet, a március nagyon fontos hónap lenne a magyar női és férfi válogatott életében. Előbbieknek Triesztben lenne olimpiai kvalifikációs tornája március 8. és 15. között. Ezzel kapcsolatban a Nemzetközi Úszószövetség (FINA) már gondolkodik az alternatív helyszíneken. A férfi válogatott pedig 17-én ugrana vízbe a világliga mérkőzésük miatt Firenzében, amely találkozó kimenetele döntene a Szuperdöntőről is. Mint írják, ennek az összecsapásnak a sorsa még nem került terítékre.

Fokozott kockázat, nem kockáztatnak

Közben a Magyar Evezős Szövetség (MESZ) közleményben tudatta, hogy a magyar evezős válogatott lemondta olaszországi edzőtáborát.

A magyar sportolók számára hétfőtől a Rómától 80 kilométerre délre, a Tirrén-tenger partján lévő Sabaudia biztosított volna helyszínt a három hetes edzőtábornak és válogató versenynek. A Magyar Evezős Szövetség elnöksége azonban kedden arról határozott, hogy a tizennyolc kerettag és edzőik a melegvízi edzőtábor helyett a Maty-éren folytatják a felkészülést az olimpiai pótkvalifikációs versenyekre.

„A határok még nincsenek lezárva, a fokozottan fertőzött területeken csak át kellene utaznunk, azonban az edzőtábort három hétre terveztük, ami már fokozott kockázatot jelent, részben azért, mert hazaérkezésünket követően két hét karanténba kellene vonulni a versenyzőinknek, ami felborítaná a felkészülésüket” – közölte Szierer János szövetségi kapitány, hozzátéve, hogy miután az időjárás engedi, hétfőtől

Szegeden készülnek, és reményeik szerint jövő hétvégén ott tartják a teszteket és a meghívásos válogatókat a férfi és női egypárevezősben.

Végezetül megjegyzik, miután a magyar evezősök sajnos nem szereztek olimpiai kvótát tavaly, így április végén az európai pótkvalifikációs, majd májusban Luzernben, a végső regattán harcolhatják ki a tokiói részvételt.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.07.08. hétfő, 18:00
Lakatos Júlia
a Méltányosság Politikaelemző Központ stratégiai igazgatója
Meglepő felmérés készült az elektromos autókról: az amerikaiak fele visszacserélné őket robbanómotorosra

Meglepő felmérés készült az elektromos autókról: az amerikaiak fele visszacserélné őket robbanómotorosra

Megjelent a McKinsey legfrissebb autóipari trendekre vonatkozó globális fogyasztói felmérése, amelyben több izgalmas megállapítás is található. Természetesen az anyag gerincét az elektromos autózás teszi ki, erre vonatkozik a legtöbb kérdés, és az látszik, hogy a fogyasztók egyre nagyobb hajlandóságot mutatnak az elektromos autók vásárlására, de többek között a töltéssel és a költségekkel kapcsolatos vélt vagy valós aggályok továbbra is komoly korlátot jelentenek. A felmérés ezen felül megállapítja azt is, hogy globálisan az EV-tulajok 29 százaléka akar visszaváltani belső égésű motoros autóra, míg az USA-ban ez az arány közelíti az 50 százalékot.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×