eur:
392.6
usd:
362.16
bux:
72132.83
2024. július 7. vasárnap Apollónia
Dzsudzsák Balázs a Puskás Aréna avatóján játszott Magyarország - Uruguay barátságos labdarúgó-mérkőzés végén 2019. november 15-én. Magyarország - Uruguay 1-2.
Nyitókép: MTI/Koszticsák Szilárd

Dzsudzsák Balázs: egy PSV-szintű, profi klubhoz kerültem

A magyar válogatott csapatkapitánya bővebben nyilatkozott a szerződésbontásáról, új csapatáról, az al-Aniról, valamint a válogatottról is.

Dzsudzsák Balázs megfogalmazása szerint semmi előjele nem volt a szakításnak az al-Ittihad Kalbával. „Tíz nappal ezelőtt még úgy volt, kiutazik a menedzsmentem és megállapodunk a hosszabbításról. Vasárnap volt egy vesztes mérkőzésünk, másnapra pedig nem kaptunk szabadnapot, mert csütörtökön újabb mérkőzés várt ránk. Héftőn már közel jártam az edzőközponthoz, amikor egy

ismeretlen szám hívott, a telefonáló pedig közölte: nem kell edzésre mennem”

– idézte föl a történteket Dzsudzsák Balázs a Rádió 1-nek. „Aznap zárult az átigazolási piac, mint – az ismeretlen hívó – mondta, lecserélik a csapat légiósait. […] A mai napig nem hívtak a klubvezetők, egy ismeretlent kértek meg, hogy közöljék velem a hírt.”

A magyar labdrúgó azt is hozzátette, hogy nincs baja a szerződésbontással, és ilyen a futball. „Profi vagyok, megértem a döntést. De így, hogy néhány órával a piac zárása előtt közlik, nem számolnak velem a továbbiakban, ezt nem tudom hová tenni. Isten mindent lát, ez így volt megírva. Nagyon komoly helyre kerültem most” – jegyezte meg.

Az interjúból az is kiderült, ha január 31-ig közölték volna, hogy szerződést bonatanak vele, „bárhová” átigazolhatott volna, február 3-án azonban már csak, ahol nyitva volt még a piac. „Például Oroszországba, Szlovákiába, Japánba, Dél-Koreába vagy Magyarországra. Nagyon szűk lett a kör. Az volt a legfontosabb kérdés, itt van-e olyan csapat, amelyik le akarja cserélni valamelyik külföldi játékosát.”

A játékos arra is kitért, hogy miután nagyon gyorsan történt minden, pánikra sem volt idő, és azon sem kellett elgondolkodnia, hogy hazatérjen. Hogy kapott-e magyar csapat részéről megkeresést, arra inkább nem kívánt kitértni.

Az al-Anival kapcsolatban megjgyezte, teljesen más dimenziót képvisel, mint eddigi klubjai.

„Egy PSV-szintű, profi klubhoz kerültem, ahol minden adott és a legjobb kezekben vagyok”

– fogalmazott Dzsudzsák Balázs, hozzátéve, az pedig a szövetségi kapitány szíve joga eldönteni, hogy számít-e rá a válogatottban, vagy sem.

Címlapról ajánljuk
Kiderült, hogy egészséges-e a budapesti ivóvíz

Kiderült, hogy egészséges-e a budapesti ivóvíz

A Dunában vannak emberi eredetű szennyeződések, főként növényvédőszer- és gyógyszermaradványokat, valamint ipari korróziógátló anyagokat azonosítottak a szakemberek – mondta az InfoRádióban a Nemzeti Népegészségügyi és Gyógyszerészeti Központ vezető vízhigiénés szakértője a folyó és a budapesti ivóvíz minőségét vizsgáló átfogó kutatásokról.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.07.08. hétfő, 18:00
Lakatos Júlia
a Méltányosság Politikaelemző Központ stratégiai igazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×