eur:
392.6
usd:
362.16
bux:
72132.83
2024. július 7. vasárnap Apollónia
Zácsik Szandrának gratulálnak a szurkolók, miután a női kézilabda EB-selejtező 5. csoportjában, a 6. utolsó fordulóban a magyar válogatott 44-13-ra győzött Finnország ellen Érden 2016. június 5-én. A magyar csapat csoportelsőként jutott ki a decemberi, svédországi Európa-bajnokságra.
Nyitókép: MTI/Kovács Anikó

Két régi-új név a kézilabda-válogatott friss keretében

Kihirdette első, 21 fős keretét a magyar női kézilabda-válogatott új kapitánypárosa, Danyi Gábor és Elek Gábor.

A két szakvezető vasárnaptól keddig Budaörsön tart edzéseket a játékosoknak, akik vasárnap este találkoznak, majd másnap két, azt követő napon pedig egy tréningen vesznek részt.

A keretben újra helyet kapott Szöllősi-Zácsik Szandra és Csiszár-Szekeres Klára, akik gyermekük születése óta először kaptak behívót a nemzeti együttesbe. Márton Gréta és Vámos Petra viszont ezúttal kisebb sérülés miatt nem lehet ott társaival.

A válogatott a hazai, március 20. és 22. között Győrben sorra kerülő olimpiai selejtezőre készül, melyen sorrendben Kína, Szerbia és Oroszország csapatával találkozik. A torna első két helyezettje jut ki a tokiói játékokra.

A magyar női kézilabda-válogatott kerete

  • Kapusok: Bíró Blanka (FTC-Rail Cargo Hungaria), Janurik Kinga (Érd), Kiss Éva (Győri Audi ETO)
  • Jobbszélsők: Faluvégi Dorottya (Győri Audi ETO), Lukács Viktória (FTC-Rail Cargo Hungaria)
  • Jobbátlövők: Kiss Nikoletta (Érd), Klujber Katrin (FTC-Rail Cargo Hungaria), Tomori Zsuzsanna (Siófok KC)
  • Irányítók: Kovacsics Anikó (FTC-Rail Cargo Hungaria), Lakatos Rita (Váci NKSE), Tóth Gabriella (Érd)
  • Beállók: Pásztor Noémi (FTC-Rail Cargo Hungaria), Szabó Laura (Érd), Tóvizi Petra (DVSC Schaeffler)
  • Balátlövők: Csiszár-Szekeres Klára (FTC-Rail Cargo Hungaria), Háfra Noémi (FTC-Rail Cargo Hungaria), Kácsor Gréta (Váci NKSE), Szöllősi-Zácsik Szandra (MTK Budapest)
  • Balszélsők: Fodor Csenge (Győri Audi ETO), Puhalák Szidónia (Győri Audi ETO), Schatzl Nadine (FTC-Rail Cargo Hungaria)
Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.07.08. hétfő, 18:00
Lakatos Júlia
a Méltányosság Politikaelemző Központ stratégiai igazgatója
Folytatódnak az orosz bombázások, miközben az ukránok katonai célpontoknak látszó bábukkal próbálkoznak - Háborús híreink vasárnap

Folytatódnak az orosz bombázások, miközben az ukránok katonai célpontoknak látszó bábukkal próbálkoznak - Háborús híreink vasárnap

Az orosz bombázás három civilt ölt meg szombaton Ukrajna déli részén, Herszonban - közölték tisztviselők. Az éjszakai orosz csapások miatt több mint 100 ezer háztartás maradt áram nélkül Észak-Ukrajnában, és megszűnt a vízellátás egy regionális fővárosban - közölték szombaton az ukrán hatóságok. Közben tűz ütött ki egy gázvezetéken a Krímben - közölték vasárnap az oroszok által telepített hatóságok, akik szerint baleset történt, áldozatok pedig nincsenek. Az ukrán légierő parancsnoka mindemellett arról számolt be, hogy erői megtévesztették az orosz csapatokat katonai célpontoknak látszó modellekkel, amelyek ellen az oroszok rakétákat vetettek be. Háborús híreink vasárnap.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×