eur:
394.97
usd:
368.65
bux:
72094.79
2024. június 30. vasárnap Pál
Vogel Soma kapus (b) és Märcz Tamás szövetségi kapitány ünnepli a magyar válogatott győzelmét a budapesti vízilabda Európa-bajnokság férfi tornájának döntőjében játszott Magyarország - Spanyolország mérkőzés után a Duna Arénában 2020. január 26-án. A magyar csapat a döntőben 9-9-es rendes játékidő után az ötméterespárbajban 5-4-re legyőzte Spanyolországot. A magyarok összességében 13. alkalommal és 21 év szünet után lettek újra a kontinens legjobbjai.
Nyitókép: MTI/Czagány Balázs

Faragó Tamás az Eb-titokról: a vízben is volt egy edzőnk

A magyarok vesztett állásból is fordítani tudtak, a hazai szurkolók pedig irigylésre méltó hangulatot teremtettek a budapesti Európa-bajnokságon - értékelte a viadalt az InfoRádióban Faragó Tamás olimpiai és világbajnok pólós, a női válogatott korábbi szakvezetője.

"El van ájulva" Faragó Tamás a magyar férfi vízilabda-válogatott Eb-aranyérme láttán. Az InfoRádió sportági szakértője szerint nem csak az nagy szó, hogy 21 év után sikerült újra a kontinens legjobbjának lenni, hanem az is, hogy ehhez ilyen körítést sikerült varázsolni Budapesten - ismert, a viadalt a rendre telt házas Duna Arénában rendezték.

"Az a sok-sok dicséret, amit kapott Budapest a rendezésért, illetve hát a szereplés... szuperlatívuszokban beszélhetünk a magyar vízilabdáról. Meg kell jegyeznem:

lehet a vízilabdát érteni vagy nem érteni, nagyon sok büszkeséget okoz a szurkolóknak,

mert évtizedek óta szállítja a sikert és a megbízhatóságot" - mondta az olimpiai és világbajnok egykori vízilabdázó.

Nagy Viktor (j) és Vogel Soma kapusok ünneplik a magyar válogatott győzelmét a budapesti vízilabda Európa-bajnokság férfi tornájának döntőjében játszott Magyarország - Spanyolország mérkőzés után a Duna Arénában 2020. január 26-án. A magyar csapat a döntőben 9-9-es rendes játékidő után az ötméterespárbajban 5-4-re legyőzte Spanyolországot. A magyarok összességében 13. alkalommal és 21 év szünet után lettek újra a kontinens legjobbjai.
MTI/Czagány Balázs
Nagy Viktor (j) és Vogel Soma kapusok ünneplik a magyar válogatott győzelmét a budapesti vízilabda Európa-bajnokság férfi tornájának döntőjében játszott Magyarország - Spanyolország mérkőzés után a Duna Arénában 2020. január 26-án. A magyar csapat a döntőben 9-9-es rendes játékidő után az ötméterespárbajban 5-4-re legyőzte Spanyolországot. A magyarok összességében 13. alkalommal és 21 év szünet után lettek újra a kontinens legjobbjai. MTI/Czagány Balázs

Mint arról az Infostart is beszámolt, a vízilabda-Eb fináléjában a spanyolok derekasan küzdöttek, a rendes játékidő végén döntetlen volt az állás, majd ötméteresekkel Märcz Tamás legénysége kerekedett felül, a cserekapus Vogel Soma büntetőt hárított az ötödik sorozatban.

"Van recept. Most már nem az a jelszó, hogy végy egy kapust, hanem az, hogy

végy két kapust.

- mondta a szakember. "A büntetőpárbajban két lövésből egyet megfogott. De továbbmenve el kell mondanom, hogy a válogatott többi tagja, Varga Dénes, Manhercz Krisztián, Hárai Balázs és sokan mások is jó teljesítményt nyújtottak. Talán irigylésre méltó is egy ilyen szereplés, mert

mi is nyertünk sok mindent, de 6-7 ezer ember előtt, akik csak a magyar válogatottnak szurkolnak, az fantasztikus élmény lehetett a fiúknak."

A torna legértékesebb játékosa Varga Dénes lett, a döntőben két gólt szerzett, és értékes passzai voltak.

"Többször hangoztattam, hogy Varga Dumi egy világklasszis, egy született tehetség, igazából most már nem csak a világ legjobb játékosa, hanem a világ legjobb vízilabdázója is: azért fontos utóbbit hangsúlyozni, mert ez azt is jelenti, hogy

minden pillanatban pontosan úgy gondolkodik, mint egy edző, aki még ráadásul bent is van a vízben,

képes a csapatot összefogni, átlátni a helyzetet, vészhelyzetben jó döntéseket hozni. Tehát azt gondolom, a két kapus mellett egy ilyen teljesítmény teljesen egyértelművé teszi, hogy a magyar válogatott sokkal jobb volt az ellenfelénél."

Hogy megvan-e az olimpiai keret is, arra azt mondta: szerinte igen.

"Szokták mondani: győztes csapaton ne változtass! De a magyar vízilabda mindig rendelkezik tartalékokkal. Mindig nekiállunk sopánkodni, hogy kiment egy nagy generáció, de a magyar vízilabda újra és újra bizonyítja, hogy

a következő generáció legalább annyira értékes és egységes lesz.

Azt hiszem, most azt tapasztaljuk, hogy összeállt egy jó garnitúra, amibe persze be lehet kerülni, mert mindig vannak még jobb teljesítmények" - vélekedett Faragó Tamás.

A női válogatott szombaton nagy csatában, jelentős hátrányból fordítva lett bronzérmes az Európa-bajnokságon, az arany a spanyoloké.

"A csajok is minden dicséretet megérdemelnek, főleg annak tükrében, hogy átléptünk egy határt; már nem vagyunk annyira szerencsétlenek, képesek vagyunk vesztett állásból felállni, mérkőzést nyerni, a sok-sok negyedik hely után érmet nyertünk, ami hitet ad arra a játékosoknak és a szakvezetésnek, hogy egy olimpiai kvalifikáció után egy olimpián is végre jól tudunk szerepelni" - utalt a nyári játékokra Faragó Tamás.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
Vámos Petra: Félelem nélkül, bátran és vagányan játszunk

Vámos Petra: Félelem nélkül, bátran és vagányan játszunk

A női kézilabda-válogatott már Telkiben gyakorol a párizsi ötkarikás játékokra. Vámos Petra szerint lesz még bőven izomláz, küzdelmek és sok izzadtságcsepp, de mindent megér, hogy az olimpiára készülhetnek. A 23 éves irányító úgy látja, sokat fejlődött a csapat fél év alatt, és majd a korai meccsekhez való alkalmazkodás sem lehet akadály.

"A határ a csillagos ég" - jelentette ki Orbán Viktor Bécsben

Új szövetség jött létre Európában három párt részvételével. Ez hazafias erőkből formálódik, és alapítói vezető szerepet játszanak országaikban. Más pártokat is várunk, hogy közösen, egyesült erővel biztosítsuk Európa jövőjét - mondta Herbert Kickl, az Osztrák Szabadságpárt elnöke Bécsben, miután Orbán Viktor miniszterelnökkel, a Fidesz elnökével, és Andrej Babissal, a cseh ANO vezetőjével találkozott.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.07.01. hétfő, 18:00
Orbán Balázs
a miniszterelnök politikai igazgatója, az MCC kuratóriumának elnöke
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×