eur:
394.97
usd:
368.65
bux:
72094.79
2024. június 30. vasárnap Pál
Gangl Edina kapus (hátul) a női vízilabda világliga nyolccsapatos szuperdöntőjében játszott Magyarország - Kína mérkőzésen a Duna Arénában 2019. június 8-án. A magyar válogatott 15-14-re győzött.
Nyitókép: MTI/Illyés Tibor

Női vízilabda-Eb-elődöntő: a támadás nem lehet gond, a védekezés a kulcs

A volt és a jelenlegi kapitány is megfogalmazta várakozásait a Spanyolország elleni budapesti Eb-elődöntővel kapcsolatban, a kapus Gangl Edina pedig ígéri: harapósak lesznek.

Délután fél 6-kor a döntőbe jutásért Spanyoloroszággal játszik a női vízilabda-válogatott a budapesti vízilabda-Eb-n (tévé: M4 Sport).

Bíró Attila kapitány az InfoRádiónak nyilatkozva rögtön a közepébe vágva kezdett az esélyekkel kapcsolatban.

"Nem látom topformában a kapusukat,

bízom benne, hogy nem fog a mérkőzésig olyan szinten feljavulni, hogy ez akadály legyen. A centereik semlegesítése sokkal nagyobb feladat lesz, mint amennyire a támadásoktól tartanék" - fogalmazott a csapat edzője.

Amire viszont szerinte még inkább kell majd figyelni, az a franciáknál is látott és a spanyolok által is alkalmazott

kétcenteres játék.

A csapat egyébként jó fizikai állapotban van, így várják az összecsapást.

A válogatott kapusa, Gangl Edina az InfoRádiónak elmondta, összeszedettséget, koncentrációt vár maguktól a meccs elejétől a végéig.

"Eljöttünk az Eb azon szakaszába, ahol már nem lehet hibázni. Jó formában vagyunk, a meccseink ezt igazolják, bízom benne, hogy ezt a spanyol meccsen is látni fogjuk, a győzelemhez viszont rá kell tenni még egy lapáttal" - mondta a kapus, aki ígéri,

a csapat harapni fog az első ráúszástól kezdve.

Faragó Tamás, a válogatott volt szövetségi kapitánya, olimpiai és világbajnok vízilabdázó az InfoRádióban úgy fogalmazott, ez a mérkőzés nagyon éles lesz.

"Mindenki tudja, hogy ez a válogatott nagyon erős. Nemcsak, hogy két jó centerük van, de jó átlövőik és fegyelmezett játékuk is.

A magyar válogatott teljesítményét évek óta az határozza meg, hogy mennyire tud védekezni, és a kapusteljesítmény milyen"

- fogalmazott a szakember.

Arra a felvetésre, hogy Spanyolországnak olyan értelemben tét nélküli az Eb, hogy már nem kell a tornán olimpiai kvótáért harcolni, elmondta: ha valaki eljön egy Eb-re és ennyi néző előtt játszik, győzni akar. "De a csajok meg fogják tudni ezt oldani, bármilyen nehéz is lesz a mérkőzés."

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk

"A határ a csillagos ég" - jelentette ki Orbán Viktor Bécsben

Új szövetség jött létre Európában három párt részvételével. Ez hazafias erőkből formálódik, és alapítói vezető szerepet játszanak országaikban. Más pártokat is várunk, hogy közösen, egyesült erővel biztosítsuk Európa jövőjét - mondta Herbert Kickl, az Osztrák Szabadságpárt elnöke Bécsben, miután Orbán Viktor miniszterelnökkel, a Fidesz elnökével, és Andrej Babissal, a cseh ANO vezetőjével találkozott.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.07.01. hétfő, 18:00
Orbán Balázs
a miniszterelnök politikai igazgatója, az MCC kuratóriumának elnöke
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×