eur:
392.88
usd:
363.36
bux:
72351.87
2024. július 4. csütörtök Ulrik
Kasó Orsolya (b) kapus és a spanyol Paula Leitón (j) a budapesti vízilabda Európa-bajnokság női tornája elődöntőjében játszott Magyarország - Spanyolország mérkőzésen a Duna Arénában 2020. január 23-án.
Nyitókép: Kasó Orsolya (b) kapus és a spanyol Paula Leitón (j) a budapesti vízilabda Európa-bajnokság elődöntőjében játszott Magyarország - Spanyolország mérkőzésen a Duna Arénában. MTI/Szigetváry Zsolt

Közel volt a csoda, de lemaradt a döntőről a női pólóválogatott

A magyar női vízilabda-válogatott 11-10-re kikapott a spanyoloktól a budapesti Európa-bajnokság elődöntőjében, ezzel egyelőre olimpiai kvótát sem szerez.

A vízilabda Európa-bajnokság női tornáján az első elődöntőben meglepetés született, a címvédő holland válogatott ötméteresekkel búcsúzott az oroszokkal szemben.

A magyar válogatottat félház fogadta a Duna Arénában a spanyolok elleni csatán, de a Carpathian Brigade csoport tagjai jó hangulatot teremtettek.

Rögtön az első támadásban emberelőnybe került a magyar együttes,

de a jó járatás után Garda Krisztina lövése a blokkról mellé vágódott. A másik oldalon éppen ő kapott büntetést, ám ezúttal Gurisatti Gréta blokkolt remekül. Ebből pedig erőt meríthetett, és a következő akcióban nagy gólt lőtt, megszerezve a vezetést. Már úgy tűnt, sikerül kivédekezni a spanyol akciót, amikor Illés Annát küldték ki. Az ellenfél azonban ezzel sem tudott élni, a magyarokat a kapufa segítette ki. A következő támadásból már egyenlítettek a spanyolok – bár úgy tűnt, Kasó Orsolya kiszedte a labdát, a videózás azt mutatta, bent volt. A mieink támadásban megakadtak, nem voltak pontosak a lövések vagy a passzok, de a spanyolok nem tudták ezt kihasználni, Tarrago ötméterese a kapufáról vágódott ki. A 6. percben viszont akcióból betalált, így először vezetett a vb-második ellenfél. Szerencsére nem sokáig, Keszthelyi Rita másodpercekkel később egyenlített úgy, hogy lövése a kapufáról pattant be. Az utolsó percben a spanyolok visszavették az előnyt, ismét csak Tarrago csapta be Kasót, de 11 másodperccel a vége előtt Leimeter Dóra a szélről kilőtte a hosszú sarkot fórban (3-3).

A második negyed két Kasó védéssel indult, majd Illés Anna okos gólja újra a mieinket juttatta vezetéshez. Mindkét csapat kihagyott egy-egy fórt,

majd a spanyoloktól Anna Espar használta ki, hogy Kasó kimozdult, ezzel ismét egyenlő volt az állás. Egy perccel később újra Espar villant, ezúttal a jobb felsőt lőtte ki. A magyarok fórból nem tudnak egyenlíteni, a spanyol blokkok a helyén vannak, míg a másik oldalon a felső léc segíti ki Kasót (4-5).

A szünet után emberelőnybe került Bíró Attila csapata, és Leimeter a szélről higgadtan belőtte az egyenlítő találatot. A vezetés is közel volt, de Keszthelyi lökete a felső lécről jött ki. A spanyolok nem hibáztak, Ortiz a felső sarokba lőtt, majd Bach Pascual közeli húzását videózás után adták meg, néhány centin múlott. A kétgólos hátrány nem állt fent sokáig, Vályi Vanda fórból a léc alá lőtt. A védekezés nagyon feljavult, a spanyolok több mint négy percig nem tudtak betalálni, és a végül a negyed utolsó percében sikerült egyenlíteni: ismét Vályi célzott jól (7-7).

Az utolsó negyedben a spanyolok vezethették az első akciót, és emberelőnyben Forca Ariza ejtésével ismét vezettek. A mieink is fórba kerültek, de a spanyolok blokkolták a lövést. A következő akcióban sem jártunk szerencsével, Szilágyi Dorottya próbálkozása nem jut át a gólvonalon. A spanyoloknak viszont minden bejött ebben az időszakban: előbb Ortiz lövése pattant a bal sarokba, majd Tarrago vágta a léc alá. A mieink próbálták siettetni a támadásokat, de az ellenfél keményen védekezett. Maica Garcia is betalált, Kasó kezéről pattant be a labda, így néggyel mentek a spanyolok. Bíró Attila kapust is cserélt, Gangl Edina állt be.

Keszhelyi, majd Leimeter szép és fontos gólja hozta vissza a reményeket az utolsó két percre.

A kapufa is velünk volt, Ortiz lökete lejött. A visszaúszásnál az egyik spanyol szabálytalankodott, Bíró Attila pedig időt is kért. A fór majdnem lejárt, de Keszthelyi óriási góljával minimálisra csökkent a hátrány. Az utolsó spanyol akciót is sikerült kivédekezni, a magyar támadással pedig Gangl is felúszott. Körbe is járt a labda, a lövést pedig Keszthelyi vállalta el 3 másodperccel a vége előtt, de Ester a bal alsóból kiszedte a labdát (10-11).

A válogatott így a nagy feltámadás ellenére lemaradt a döntőről. A szombati bronzmeccsen Hollandia lesz az ellenfél. Eldőlt az is, hogy az oroszok kijutnak az olimpiára, mivel döntős riválisuknak, a spanyoloknak már van kvótájuk.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.07.04. csütörtök, 18:00
Varga Zs. András
a Kúria elnöke
Napokon belül távozhat Ukrajna miniszterelnöke, Zelenszkij kész tárgyalni a békéről - Híreink az ukrajnai háborúról csütörtökön

Napokon belül távozhat Ukrajna miniszterelnöke, Zelenszkij kész tárgyalni a békéről - Híreink az ukrajnai háborúról csütörtökön

Ukrán források szerint Volodimir Zelenszkij ukrán elnök hamarosan menesztheti az ország második legbefolyásosabb emberét, Denisz Simhal kormányfőt. Mindeközben a frontot ismét elárasztották az orosz Lancet-drónok: szabályosan vadásznak az ukrán páncélosokra. Kijev és az Egyesült Államok is elutasította Orbán Viktor magyar miniszterelnök tűzszüneti javaslatát. Volodimir Zelenszkij ukrán elnök újabb békekonferenciát rendezne, ezúttal Oroszország részvételével. Cikkünk folyamatosan frissül az orosz-ukrán háború legfontosabb híreivel.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×