eur:
392.91
usd:
363.41
bux:
72351.87
2024. július 4. csütörtök Ulrik

Tíz arany két ezüst Hosszú Katinka mérlege

A verseny elején sorra dőltek az országos csúcsok, Bohus Richárd például húsz percen belül előbb a száz, majd az ötven hát rekordját is megjavította, míg a kettő között Késely Ajna 1500 gyorson úszta minden idők legjobbját. Hosszú Katinka aranytriplája ezúttal elmaradt.Az egyesületek pontversenyét a zárónapon négy elsőséget is begyűjtő Győri Úszó Klub nyerte meg.

Speciális rekordot állított fel Bohus Richárd: két egyéni hátúszó-szám csúcsát még nemigen döntötték meg a múltban húsz perc leforgása alatt. A BVSC versenyzőjének ez sikerült: a vegyesváltó első embereként a 100 háton adta át saját legjobb idejét a múltnak (maga a váltó is új rekorddal nyert aztán), később pedig az 50 hát döntőjében is megcselekedte ugyanezt.

Szintén minden idők hazai legjobbját produkálta

Késely Ajna, aki Hosszú Katinka csúcsát adta át a múltnak 1500 gyorson,

és kis híján harcba szállt 1550 méteren is, mivel az elvi célbaérés után ugyanazzal a lendülettel folytatta, míg végül ráébredt, hogy végére ért a távnak.

Hosszú Katinkát Szurovcsák Ivett le tudta győzni 50 mellen, Jakabos Zsuzsanna pedig 200 gyorson. Ugyabnakkor száz pillangón ő volt a legjobb, így szombati teljesítménye két ezüst és egy arany.

Milák Kristóf simán megnyerte a száz pillangót, ugyanakkor kétszáz gyorson a mezőny érkezett be, ezen a távon Kozma Dominik parádézott. Száz pillangón egyébként ismét kőkemény volt a verseny, Milák mögött Szabó Szebasztián és Cseh László érkezett érmesként.

A viadalt újabb két győri váltósiker zárta: sprintereik mindkét 4x50-es gyorsváltót megnyerték, plusz a nap elején a női vegyesváltót is, így összesen tizenkettőből nyolc aranyat gyűjtöttek a váltókban.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.07.05. péntek, 18:00
Gálik Zoltán
a Budapesti Corvinus Egyetem docense
Napokon belül távozhat Ukrajna miniszterelnöke, Zelenszkij kész tárgyalni a békéről - Híreink az ukrajnai háborúról csütörtökön

Napokon belül távozhat Ukrajna miniszterelnöke, Zelenszkij kész tárgyalni a békéről - Híreink az ukrajnai háborúról csütörtökön

Ukrán források szerint Volodimir Zelenszkij ukrán elnök hamarosan menesztheti az ország második legbefolyásosabb emberét, Denisz Simhal kormányfőt. Mindeközben a frontot ismét elárasztották az orosz Lancet-drónok: szabályosan vadásznak az ukrán páncélosokra. Kijev és az Egyesült Államok is elutasította Orbán Viktor magyar miniszterelnök tűzszüneti javaslatát. Volodimir Zelenszkij ukrán elnök újabb békekonferenciát rendezne, ezúttal Oroszország részvételével. Cikkünk folyamatosan frissül az orosz-ukrán háború legfontosabb híreivel.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×