eur:
393.63
usd:
364.53
bux:
71903.99
2024. július 4. csütörtök Ulrik
Hosszú Katinka 2017. július 3-án egy budapesti sajtóbeszélgetésen, amelyen bejelentették, hogy a háromszoros olimpiai bajnok úszó csatlakozott a MOL Csapathoz.
Nyitókép: MTI/Mohai Balázs

Mégis lesz edző Hosszú Katinka mellett

Gelencsér Máté, a háromszoros olimpiai bajnok kedvese edzői akkreditációval vehet részt a glasgow-i rövidpályás Európa-bajnokságon.

Hétfőn kis késéssel elindult Glasgow-ba, a rövidpályás úszó Európa-bajnokságra a magyar válogatott, amelynek vezéregyénisége ezúttal is a háromszoros olimpiai bajnok Hosszú Katinka. Csaknem 500 nap után ez az első olyan világverseny, ahová nem a Svájcból hazahívott Petrov Árpád kíséri el a világhírű úszónőt, aki a múlt héten rövid úton kiadta a 37 esztendős szakember útját.

Hosszú Katinka Glasgowban egyéni indulóként négy számot vállal, a 100, a 200 és a 400 vegyest, valamint a 200 pillangót. Az SzPress Hírszolgálat az indulás előtti napon értesült arról, hogy „profi” edző nem áll ugyan majd mellette, mégis lesz támasza és segítője.

Gelencsér Máté, a kedvese edzői akkreditációt vehet át a házigazdáktól,

gy az olimpiai bajnoknő biztosan nem fogja egyedül érezni magát. A párja tehát a szakmai stáb tagja, akinek lesz dolga bőven.

Ami pedig a látszólag nagy hirtelen megfogalmazott, de a szakmabéliek szerint megfontolt és a következményekkel is számoló bejelentés kárvallottját illeti, egészen pontosan 485 napig tartott Petrov Árpád aranyélete Hosszú Katinka mellett, noha az edző bizonyára úgy gondolta, hogy legalább Tokióig együtt vezet majd az útja a világ egyik legértékesebb úszónőjével.

A 37 esztendős szakember, aki Petrov Ivánnak, a győri úszóműhely vezetőjének, egyben az utánpótlás válogatott vezetőedzőjének az ikertestvére, tavaly augusztusban, alig néhány nappal a Glasgowban megrendezett Európa-bajnokság előtt lépett a színre. Tagja volt az úszószövetség küldöttségének, de új minőségében akkor inkább megfigyelő volt, még nem lehetett beleszólása a világversenyek forgatagába visszatérő Katinka versenyzésébe. A sors fricskája, hogy a 2018-ban Glasgowban széles mosollyal színre lépő Petrov Árpád most éppen ugyan ebbe a skóciai városba nem utazhat el, mert kegyvesztett lett.

Európa legjobbjai tehát ezen a héten újra Glasgowban mérik össze az erejüket, de most már nem 50-es medencében, hanem rövid pályán. Az úszók szerint ez egy másik műfaj, de ez soha nem hozta zavarba Hosszú Katinkát, olyannyira nem, hogy 2015-ben, majd 2017-ben is győzelmi mesterhatossal kápráztatta el az úszóvilágot.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.07.04. csütörtök, 18:00
Varga Zs. András
a Kúria elnöke
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×