eur:
401.37
usd:
365.71
bux:
73411.75
2024. október 5. szombat Aurél
Pol Lozano (b) és Óscar Melendo (j), a spanyol csapat játékosai (j), középen a ferencvárosi Varga Roland a labdarúgó Európa-liga csoportkörében játszott Ferencváros - Espanyol mérkőzés kezdetén Budapesten, a Groupama Arénában 2019. november 28-án.
Nyitókép: MTI/Szigetváry Zsolt

A 96. percben kapott gól miatt maradt el a Fradi-győzelem

Az utolsó fordulóra is megmaradt az esély: továbbjuthat még a Ferencváros az Európa-ligában. De győzni kell a Ludogorec ellen Razgradban. Elég lett volna a döntetlen is, ha nem kap gólt a Fradi a 96. percben… A két mai mérkőzés eredménye: Ferencváros–Espanyol 2-2, CSZKA Moszkva–Ludogorec 1-1.

Szergej Rebrov a Dibusz – Lovrencsics, Blazic, Frimpong, Civic – Sigér, Haratin – Varga, Isael, Nguen – Boli összeállításban küldte pályára a zöld-fehéreket, az ősz gyakori szereplői közül a kispadra kerülő Zubkov mellőzése a meglepetés

Jól kezdett a Ferencváros, előbb Boli előtt adódott kisebb helyzet, majd Varga Roland kísérletét bravúrral hárította Diego López, az Espanyol korábban BL-győztes kapusa.

A 23. percben Isael veszélyes, az oldalvonal közeléből rúgott szabadrúgása a jobb kapufáról kipattant, éppen Sigér Dávid elé, aki jobbal, 12 méterről, a lábak között megtalálta az utat a hálóba. Ferencváros–Espanyol 1-0.

Megvan a Fradi első hazai gólja a csoportkörben!

A 31. percben a „semmiből” kiegyenlített a vendégcsapat. Lovrencsics kapott egy körényt a jobbhátvbéd helyén Pipától, majd a centerezés után Mentendo lőtt, a nem túl jó lövésből azért lett gól, mert Frimpong lábáról Dibusz mozgásához képest az ellenkező sarokba pattant a labda. Balszerencsés gól volt… Ferencváros–Espanyol 1-1.

Az első félidő hátralévő része mezőnyjátékékkal telt.

A második játékrészben Granero szöglete veszélyesen csavarodott, Dibusz jól követte a labda útját.

Rebrov meglepő cseréje: Varga Roland helyére Zubkov állt be.

Közben a Ludogorec megszerezte a vezetést Moszkvában, ha így maradnak az eredmények, a bolgárok is továbbjutnak – ha csak a Fradi nem nyer decemberben, Razgradban négy góllal…

Isael bomba lövése után a labda a lécről pattant ki.

A 49. percben Isael szöglete után Sigér bravúros mozdulattal beleszúrt, a labda harminc centivel kerülte el a kapu jobb oldalát.

Sigér, aki a legveszélyesebb játékosa ma a Ferencvárosnak, a tizenhatoson belül elesett, gyanús, hogy nem szabályosan állította meg Lozano. Mindenesetre a portugál játékvezető, Tiago Martins nem látott okot a büntetőre.

Campuzano óriási helyzetet hagyott ki, egy védekezési hiba után ziccerből lőhetett, Dibusz bravúrral védett. A kapus egy perccel később egy közeli fejest is hárított.

A 75. percben Boli büntetőt harcolt ki, Isael tizenegyesét azonban Diego López kivédte.

A CSZKA Moszkva kiegyenlített, így a helyzet a következő: a továbbjutáshoz a Ferencvárosnak nyernie kelol Razgradban a továbbjutáshoz, de bármilyen különbségű győzelem elég.

Franck Boli „búcsúzóul” akrobatikus mozdulattal kapura lőtt, Diego López védett. Egy perccel kséőbb az elefántcsontparti csatár helyére Szihnyevics állt.

Skvarka is beszállt, Sigért váltvba.

A tizenegyest rontó Isael kiharcolt egy büntetőt, ezt Skvarka belőtte, Ferencváros–Espanyol 2-1. A 90. percben.

Véget ért a másik találkozó, CSZKA Moszkva–Ludogorec 1-1.

A mostani állás szerint elég a Fradinak a döntetlen Razgradban.

Civicet második sárga lappal kiállította a játékvezető.

Óriási spanyol helyzet maradt ki, Didac nem találta el a labdát.

A tíz emberre fogyott Fradi ellen az Espanyol egymást követően vezette az akciókat, Sergi Darden a 96. percben kiegyenlített. Ferencváros–Espanyol 2-2.

Maradt a döntés a továbbjutást tekintve Razgradra, nyerni kell a Ferencvárosnak.

Címlapról ajánljuk
Ákos: nem jó kimondani, hogy hatalmas vihar közeleg – egymásra kell nézzünk, emberek

Ákos: nem jó kimondani, hogy hatalmas vihar közeleg – egymásra kell nézzünk, emberek

Én arra hívok mindenkit, aki ezt a lemezt hallgatja, hogy ember legyen velem együtt, hogy egymás számára emberek lehessünk, és hogy megfogalmazhassunk nyugodtan aggodalmakat és örömöket anélkül, hogy a másik folyton ellenséget látna bennünk – mondta Kovács Ákos dalszerző, előadóművész az InfoRádió Aréna című műsorában, ahol beszélt a most megjelent Metropolis című dupla albumáról és a december 14-i Aréna-koncertjéről is.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.10.07. hétfő, 18:00
Karácsony Gergely
Budapest főpolgármestere
A hét végére sikerült javítani az amerikai tőzsdéknek

A hét végére sikerült javítani az amerikai tőzsdéknek

Továbbra is nyomás alatt vannak a világ tőkepiacai, a befektetők elsősorban az Irán és Izrael közötti konfliktusra figyelnek. Csütörtökön eséssel fejezték be a kereskedést az európai és az amerikai tőzsdék, ma ehhez képest már emelkedés látszott Európában, és az amerikai tőzsdék is feljebb kerültek. Az EU kínai elektromos autók büntetővámjával kapcsolatos döntésére emelkedett az európai autók részvényárfolyama, a hangulatot a délután megjelent, vártnál jobb amerikai munkaerőpiaci adat is javította.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×