eur:
401.39
usd:
365.79
bux:
73411.75
2024. október 4. péntek Ferenc
Jan De Brandt, a magyar női röplabda-válogatott szövetségi kapitánya a női röplabda Európa-bajnokságon játszott Magyarország - Románia mérkőzésen a Papp László Budapest Sportarénában 2019. augusztus 24-én.
Nyitókép: MTI/Czagány Balázs

Távozik posztjáról a magyar női röplabda-válogatott szövetségi kapitánya

A Magyar Röplabda Szövetség a Facebook-oldalán jelentette be a hírt. Jan De Brandt más kihívások után szeretne nézni.

A 60 éves belga szakember tavaly márciusban vette át ismét a csapat irányítását azok után, hogy 2014 márciusa és 2016 decembere között már vezette egyszer a nemzeti csapatot, amellyel kétszer is kijutott az Európa-bajnokságra és 2015-ben megnyerte az Európa Ligát.

Vezetésével a magyar válogatott 2015-ben 28 év elteltével jutott ki az Eb-re. A magyar női válogatott idén társrendezőként vett részt a kontinensviadalon, de nem jutott tovább csoportjából.

Mint a szövetség közleményéből kiderül, a keddi elnökségi ülésen Jan De Brandt összegezte, ami a válogatottal a nyáron történt. A magyar válogatottnál - 2014 óta - betöltött szerepéről is beszélt, illetve a beszámoló végén nyilvánvalóvá tette, hogy más kihívások után szeretne nézni, ezért megköszönte az eddigi lehetőségeket, így mind a szövetségi kapitányi, mind az eltervezett szakmai igazgatói feladatoktól eltekint. A szövetség hamarosan felveszik a kapcsolatot a lehetséges jelöltekkel a kapitányi poszt betöltésére.

A szövetség közleményéből az is kiderül, egyelőre még kérdéses, hogy a román Bogdan Tanase kap-e újabb szövetségi kapitányi szerződést a férfiválogatottnál.

Címlapról ajánljuk
Ákos: nem jó kimondani, hogy hatalmas vihar közeleg – egymásra kell nézzünk, emberek

Ákos: nem jó kimondani, hogy hatalmas vihar közeleg – egymásra kell nézzünk, emberek

Én arra hívok mindenkit, aki ezt a lemezt hallgatja, hogy ember legyen velem együtt, hogy egymás számára emberek lehessünk, és hogy megfogalmazhassunk nyugodtan aggodalmakat és örömöket anélkül, hogy a másik folyton ellenséget látna bennünk – mondta Kovács Ákos dalszerző, előadóművész az InfoRádió Aréna című műsorában, ahol beszélt a most megjelent Metropolis című dupla albumáról és a december 14-i Aréna-koncertjéről is.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.10.07. hétfő, 18:00
Karácsony Gergely
Budapest főpolgármestere
A hét végére sikerült javítani az amerikai tőzsdéknek

A hét végére sikerült javítani az amerikai tőzsdéknek

Továbbra is nyomás alatt vannak a világ tőkepiacai, a befektetők elsősorban az Irán és Izrael közötti konfliktusra figyelnek. Csütörtökön eséssel fejezték be a kereskedést az európai és az amerikai tőzsdék, ma ehhez képest már emelkedés látszott Európában, és az amerikai tőzsdék is feljebb kerültek. Az EU kínai elektromos autók büntetővámjával kapcsolatos döntésére emelkedett az európai autók részvényárfolyama, a hangulatot a délután megjelent, vártnál jobb amerikai munkaerőpiaci adat is javította.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×