eur:
393.15
usd:
363.62
bux:
72351.87
2024. július 4. csütörtök Ulrik
A 68 ezer nézőt befogadó új Puskás Ferenc Stadion, előtérben a Keleti pályaudvar hátsó területe. MTVA/Bizományosi: Róka László  *************************** Kedves Felhasználó!
Nyitókép: MTVA/Bizományosi: Róka László

November 15-re biztosan kész lesz az új Puskás Ferenc Stadion

Határidőre elkészül az új aréna, a Magyarország-Uruguay labdarúgó-mérkőzéssel nyitják meg - erősítette meg az InfoRádiónak Fürjes Balázs, Budapest és a fővárosi agglomeráció fejlesztéséért felelős államtitkár.

Az utolsó szakaszához érkezett az új Puskás Ferenc Stadion építése, a 67 ezer férőhelyes arénát az idén mindenképpen át kell adni, mert jövőre ott rendezik a labdarúgó Európa-bajnokság négy mérkőzését. Az eredeti szándék az volt, hogy a csaknem tíz éve megálmodott, és két éve épülő létesítmény november 25-re, a magyar labdarúgás napjára készüljön el, de nemzetközi versenynaptár az építők ellen dolgozott: a Magyar Labdarúgó Szövetség csak november 15-re tudott ellenfelet szerezni a nyitómeccsre - Uruguay lesz az ellenfél.

"Ezért előre kellett hozni a finisben az építkezés befejezési határidejét. Ezt vállalta a magyar vállalatokból álló kivitelező konzorcium a nagyon szigorú kötbérrel együtt.

Nincs mese, most dolgozunk, mint a mérgezett egér, meccset kell játszani november 15-én

- mondta Fürjes Balázs. Az államtitkár hozzátette, már csak az olyan befejező munkák vannak hátra, mint az elektromos, gyengeáramú rendszerek illesztése, a festés, a bútorok, burkolatok beszerelése, az útépítés.

"Van még mit tenni, a befejezés mindig egy izgalmas munkaszakasz. Mint egy felbolydult méhkas, úgy néz ki a terület, naponta kétezer ember dolgozik ott" - mondta Fürjes Balázs, és megerősítette, a korábbi határidő ellenére is tartják az eredeti költségkeretet, a stadion nettő 140 milliárd forintba kerül majd.

Az államtitkár jelezte, hogy noha a nyitányon a futball lesz főszerepben, a multifunkcionális létesítményben egyébként kisebbségben lesznek a sportesemények, kulturális események, koncertek, kiállítások, konferenciák, show-műsorok lesznek benne.

"Az a cél, hogy folyamatosan élet legyen benne, és bővüljön Budapest kulturális, szabadidős, szórakoztató kínálata" - jelentette ki Fürjes Balázs.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk

Lapértesülés: a Schadl-ügy egyik tanúja vesztette életét az Árpád hídi tragédiában

B. Ervin a Suzukiban ült, hírek szerint az élettársával, mindketten azonnal meghaltak. A férfit korábban Schadl György biztatta arra, hogy pályázzon végrehajtónak.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.07.05. péntek, 18:00
Gálik Zoltán
a Budapesti Corvinus Egyetem docense
Napokon belül távozhat Ukrajna miniszterelnöke, Zelenszkij kész tárgyalni a békéről - Híreink az ukrajnai háborúról csütörtökön

Napokon belül távozhat Ukrajna miniszterelnöke, Zelenszkij kész tárgyalni a békéről - Híreink az ukrajnai háborúról csütörtökön

Ukrán források szerint Volodimir Zelenszkij ukrán elnök hamarosan menesztheti az ország második legbefolyásosabb emberét, Denisz Simhal kormányfőt. Mindeközben a frontot ismét elárasztották az orosz Lancet-drónok: szabályosan vadásznak az ukrán páncélosokra. Kijev és az Egyesült Államok is elutasította Orbán Viktor magyar miniszterelnök tűzszüneti javaslatát. Volodimir Zelenszkij ukrán elnök újabb békekonferenciát rendezne, ezúttal Oroszország részvételével. Cikkünk folyamatosan frissül az orosz-ukrán háború legfontosabb híreivel.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×