eur:
396.84
usd:
355.48
bux:
74510.83
2024. szeptember 28. szombat Vencel
Tokmac Nguen, a Ferencváros (j) és Andro Svrljuga, a litván Suduva játékosa a labdarúgó Európa-liga selejtezőinek 4. fordulójában játszott FK Suduva - Ferencváros első mérkőzésen a dél-litvániai Marijampoléban 2019. augusztus 22-én.
Nyitókép: MTI/EPA/Toms Kalnins

A Ferencváros 4-2-es győzelemmel jutott fel az Európa-liga főtáblájára

Soha nem volt még ilyen: két egymást követő évben is van magyar csapat az Európa--liga főtábláján. A Ferencváros, a MOL Vidi FC nyomába lépett, 4-2-re megverte a Suduvát, s várhatja a holnapi sorsolást.

Nincs meglepetés a Ferencváros összeállításában, Boli a középcsatár, talán annyi az újdonság, hogy a hetek óta rossz formában lévő Skvarkát Varga Roland váltja.

A Fradi az első számú szerelésében, zöld-fehérben játszik ,a litvánok maradtak a tiszta fehérnél. Közel telt ház próbálja meg a győzelembe hajszolni a magyar bajnokot.

Heister a 4. percben sárga lapot kapott, Verbickas felrúgásáért.

A 10. percben Dvali a kapu tetejére fejelte a labdát, de már lesről.

Haratin és még legalább két másik ferencvárosi játékos hibázott, Verbickas kihasználta a helyzetet, 0-1. Egyelőre a litvánok állnak továbbjutásra, de a képlet annyiban nem változot, hogy ha nyer a Fradi, továbbjut. csak most már ahhoz két gól kell. Hosszabbítás nem lesz.

A 19. percben Varga gólhelyzetbe került, de lesen állt. Egyébként túlközel került a kapushoz, nem tudta ellőni mellette vagy fölötte a labdát.

Eltelt a mérkőzés negyede, vezet a litván csapat. A Ferencváros eddig még nem jutot kidolgozott helyzetig, továbbra is nagyon ötletszegény a csatárjátéka.

Varga Roland 35 méterről lőtt, nem jelentett gondot Kardumnak, a litván kapusnak.

A 32. percben Boli előkészítése után Lovrencsics Gergő kapura lőtt, nem volt gólveszély.

Sigér Dávid könyöklésért sárga lapot kapott.

A Ferencváros-tábor az immár szokásossá vált minősítéssel hozta a játékosok tudomására a véleményét.

A 36. percben egy kiugratás után a kapus szabálytalankodott Bolival, a bíró, okkal büntetőt ítélt. Varga Roland magabiztosan berúgta, 1-1.

Két percel később Tokmac előkészítése után Varga lövőhelyzetbe került, de túl könnyedén emelt.

A 46. percben Zubkov kapott labdát a jobb oldalon, beadását a védőjét megelőző Franck Boli az ötös jobb sarkáról a hosszú sarok felé pörgette, a labda a kapufáról vágódott a hálóba. 2-1! Először áll a párharcban továbbjutásra a Fradi.

Előnnyel ment a Fradi a félidőre.

Jól kezdtek a vendégek a második félidőben, Dibusz Dénesnek akadt dolga, szépen védett.

A 64. percben Topcagic megelőzte Blazicot, s közelről a kapuba pörgette a labdát, megint a litvánok állnak továbbjutásra, 2-2.

Tokmac nagyszerű lövéssel válaszolt, 3-2. Ismét a Fradinál az előny, de még van fél félidőnyi. Borzalmas közhely, de jó lenne egyszer két góllal elhúzni.

Varga Roland helyén a brazil Isael, a Ferencváros legdrágább játékosa.

Sigér helyett Ihnatenko a pályán.

Tokmac kilépett, a védőjétől szorongatva a kapusba lőtt, a kipattanó labdát Zubkov ziccerben túl könnyedén fejelte a világba.

Még bő tizenöt perc, a hosszabbítással együtt majdnem húsz.

Boli már csak a kapussal állt szemben, de lábon lőtte a kapust.

A jól játszó, de az erejével elkészülő Bolit Szihnyevics váltotta az utolsó bő tíz percre.

A 92. percben Szihnyevics a védőjétől szorongatva a kapu fölé lőtt, helyzet volt. De már csak két perc van.

A 95. percben Zublov kiharcolt egy büntetőt (nem volt az…), de valójában már semmiről sem döntőtt. Szihnyevics rúgta a 96. percben, a kapuba, Továbbjutott a Ferencváros!

Címlapról ajánljuk

Vasárnap Ausztria választ: a Szabadságpárt visszatérhet a csúcsra

Épp hogy csak túljutott Ausztria a rendkívüli károkat okozó áradások nehezén, az ország a hét végén újabb, ezúttal politikai megméretés előtt áll. Több mint 6,3 millióan járulhatnak a szavazóurnák elé, hogy újabb öt évre új parlamentet, illetve új kormányt válasszanak.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.09.30. hétfő, 18:00
Kövér László
az Országgyűlés elnöke
Harmadik világháborúval riogatott Trump, egyetlen döntéssel meg lehetne rengetni Oroszországot – Ukrajnai háborús híreink szombaton

Harmadik világháborúval riogatott Trump, egyetlen döntéssel meg lehetne rengetni Oroszországot – Ukrajnai háborús híreink szombaton

Donald Trump republikánus amerikai elnökjelölt és Volodimir Zelenszkij ukrán államfő a New York-i Trump Towerben folytattak beszélgetést. A találkozó után Trump azt írta saját közösségi platformján, a Truth Social-ön, ha nem ő győz az elnökválasztáson, jön a harmadik világháború. Az elmúlt hónapok legfontosabb kérdése, hogy az európai vezetők és az Egyesült Államok döntéshozói engedélyezik-e Kijevnek, hogy a Nyugattól kapott modern fegyverrendszereket bevessék Oroszország területe ellen. Az amerikai Institute for the Study of War (ISW) intézet írt egy elemzést, hogy miért lenne fontos egy ilyen lépést megtenniük Ukrajna szövetségeseinek. Cikkünk folyamatosan frissül az orosz-ukrán háború legfrissebb híreivel.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×