eur:
396.84
usd:
355.48
bux:
74510.83
2024. szeptember 29. vasárnap Mihály
Nyitókép: Giorgio Scala

Letette a névjegyét Lignanóban a magyar utánpótlás-vízilabda

A KSI U9-es és a Pécs U11-es vízilabdacsapata is aranyérmes lett korosztályában az olaszországi Habawaba utánpótlástornán - mondta Szedlmayer Ildikó, a KSI U9-es csapatának edzője. A szakember kiemelte, az olaszországi Lignanóban rendezett esemény Európa legjelentősebb utánpótlás-viadala.

2016 után idén újra első helyen végzett Európa legnagyobb nemzetközi gyermek-vízialbdatornáján a KSI korosztályos csapata. Mint Szedlmayer Ildikó, az U9-es csapat edzője az InfoRádióban elmondta, kitűnő szervezés és hangulat mellett szerepeltek a csapatok, minden korábbinál nagyobb számban.

Háromszáz gyermek játszott a tornán.

"Sportvakációnak, tapasztalatcserének, csapatépítésnek, életreszóló élménynek nevezhetném ezt a hetet, ami a gyerekeket, az edzőket és a szülőket illeti, és vannak már kistestvérei Észak-Amerikában, Spanyolországban és Észak-Afrikában is a HaBaWaBa tornának" - mondta Szedlmayer Ildikó.

A 9 éven aluliak korosztályában 24 csapat között lett első a KSI,

és volt 3 magyar rivális alakulat, két egri és egy pécsi, s minden magyar érdekeltségű gárda a mezőny első felében végzett. A viadalon összesen 20 csapat vett részt, ezek majdnem fele bejutott a legjobb 16 közé az adott koroszályban - a 11 éven aluliak között például pécsiek győztek.

A kluboknak a taotámogatásból nyílt lehetőségük arra, hogy finanszírozzák az utazást.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk

Vasárnap Ausztria választ: a Szabadságpárt visszatérhet a csúcsra

Épp hogy csak túljutott Ausztria a rendkívüli károkat okozó áradások nehezén, az ország a hét végén újabb, ezúttal politikai megméretés előtt áll. Több mint 6,3 millióan járulhatnak a szavazóurnák elé, hogy újabb öt évre új parlamentet, illetve új kormányt válasszanak.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.09.30. hétfő, 18:00
Kövér László
az Országgyűlés elnöke
Harmadik világháborúval riogatott Trump, egyetlen döntéssel meg lehetne rengetni Oroszországot – Ukrajnai háborús híreink szombaton

Harmadik világháborúval riogatott Trump, egyetlen döntéssel meg lehetne rengetni Oroszországot – Ukrajnai háborús híreink szombaton

Donald Trump republikánus amerikai elnökjelölt és Volodimir Zelenszkij ukrán államfő a New York-i Trump Towerben folytattak beszélgetést. A találkozó után Trump azt írta saját közösségi platformján, a Truth Social-ön, ha nem ő győz az elnökválasztáson, jön a harmadik világháború. Az elmúlt hónapok legfontosabb kérdése, hogy az európai vezetők és az Egyesült Államok döntéshozói engedélyezik-e Kijevnek, hogy a Nyugattól kapott modern fegyverrendszereket bevessék Oroszország területe ellen. Az amerikai Institute for the Study of War (ISW) intézet írt egy elemzést, hogy miért lenne fontos egy ilyen lépést megtenniük Ukrajna szövetségeseinek. Cikkünk folyamatosan frissül az orosz-ukrán háború legfrissebb híreivel.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×