eur:
394.97
usd:
368.65
bux:
72094.79
2024. június 30. vasárnap Pál
Felsorakoznak a versenyzők a Forma-1-es Magyar Nagydíj időmérő edzése előtt a mogyoródi Hungaroringen 2018. július 28-án.
Nyitókép: Czeglédi Zsolt

Magyar Nagydíj: nagy gondban lesz, aki tovább vár

Továbbra is kiemelkedő az érdeklődés, így telt házas futam várható augusztus elején, a mogyoródi Forma–1-es versenyhétvégén – jelezte Gyulay Zsolt, a Hungaroring Sport Zrt. elnök-vezérigazgatója.

Gyulay Zsolt reményei szerint nagyon jó év lesz az idei: "10-15 százalékkal feljebb vagyunk, mint tavaly, mind bevételben, mind mennyiségben a jegyekkel" – fogalmazott az InfoRádiónak nyilatkozva.

A munkálatokkal is jól haladnak, árulta el az elnök-vezérigazgató, a szurkolói zóna kibővítésével lassan végeznek. Erre elsősorban a Liberty Media által tavaly kezdeményezett és hatalmas népszerűségnek örvendő különféle szurkolói programok miatt volt szükség, amelyek már tavaly is nagyon népszerűek voltak, "este tízkor úgy kellett hazaküldeni az embereket".

A nagyszínpad átkerült a 14-es kanyar mögé, kulturált környezetben, felújított mosdókkal, újdonságokkal várják a kiérkezőket - sorolta az elnök-vezérigazgató.

A versenypálya megközelíthetősége is nagyban egyszerűsödik,

hiszen az M3-as autópálya felől a lehajtót és a körforgalmat a Magyar Nagydíjig át fogják adni, ezért még látványosabbak lesznek az idei újítások – jegyezte meg.

Nézőszámban pedig

telt házat várnak,

tette hozzá. Állójegyek még akadnak, de a fő lelátóhelyekre már elkeltek a belépők. Max Verstappen miatt holland szurkolói dominancia várható, nagy számban vették a jegyeket Lengyelországban is, de a hagyományosnak mondható országokból - Ausztriából, Németországból vagy Angliából - is számos rajongót várnak.

A magyar érdeklődés arányaiban – a korábbi évekhez hasonlóan – 15-20 százalék körül alakul, vagyis a Magyar Nagydíjra kilátogatók döntő többsége külföldi. Gyulay Zsolt bízik benne, hogy sportszakmai szempontból is nagyon színvonalas verseny lesz az idei a Hungaroringen.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
Keményen felléptek Bécsben Orbán Viktorék az Európai Unió új vezetői ellen
Patrióták

Keményen felléptek Bécsben Orbán Viktorék az Európai Unió új vezetői ellen

Patrióta kiáltványt fogadott el az európai jövőért Orbán Viktor miniszterelnök, a Fidesz elnöke vasárnap délelőtt Bécsben Herbert Kickl-lel, az Osztrák Szabadságpárt elnökével valamint Andrej Babis korábbi cseh kormányfővel, az ANO párt elnökével közösen vasárnap délelőtt - tájékoztatott Havasi Bertalan, a miniszterelnök sajtófőnöke.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.07.01. hétfő, 18:00
Orbán Balázs
a miniszterelnök politikai igazgatója, az MCC kuratóriumának elnöke
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×