eur:
394.54
usd:
365.35
bux:
71738.76
2024. július 3. szerda Kornél, Soma
Nyitókép: Infostart

Megvan a férfi kéziválogatott szövetségi kapitánya

Gulyás Istvánt nevezték ki a férfi kézilabda-válogatott szövetségi kapitányává - jelentették be a magyar szövetség sajtótájékoztatóján. Segítője Chema Rodriguez, a Veszprém korábbi irányítója lesz.

Gulyás István szakmaiságát nem szabad megkérdőjelezni, kellemes meglepetés volt vele Veszprémben dolgozni – mondta Nagy László, a magyar szövetség alelnöke.

„Éreztem benne a kihívást, amivel én is tudok azonosulni”

- tette hozzá.

A cél, hogy minél eredményesebben szerepeljen a válogatott a jövő januári Európa-bajnokságon, bár a csoport nem könnyű – fejtette ki.

Nagy László közölte: a csapategység mellett a stabilitást kell előtérbe helyezni, valamint fejleszteni az erőnlétet. Ennek érdekében a stáb egy új, norvég erőnléti edzővel bővült, aki már elkészítette a nyári programot a játékosoknak.

A keretnek plusz napok is rendelkezésre állnak majd az összetartásokra az eddigiekhez képest. Nagy László elmondta azt is, hogy ő is ott lesz minden edzésen és mérkőzésen, így segítve a csapatot.

Gulyás István és stábja szerződése a 2022-es, a magyar-szlovák Eb-ig szól. Az új szövetségi kapitány elmondta, hogy az olimpiai szereplésről sem szabad lemondani, de mindig a következő világverseny a legfontosabb – jelen esetben a januári Eb.

„Ilyen felkérésre nem lehet nemet mondani.

Nem volt kérdés, hogy elvállalom a feladatot. Olyan stábot állítottunk össze, amibe a saját szakterületén profi szakemberek válogattunk” – mondta Gulyás István.

A szakvezető játékosként 84-szeres válogatott, tagja volt 1997-ben a világbajnoki negyedik együttesnek. Edzőként az osztrák Krems és a kuvaiti Khaitan után tért haza, Dunaújvárosban, Vácon, Gyöngyösön dolgozott. A Veszprém utánpótlásában vállalt szerepet, majd tavaly ősszel ideiglenesen irányította a felnőttcsapatot is.

A másodedzőnek kinevezett Chema Rodriguez videóüzenetben közölte magyarul, hogy köszöni a bizalmat. A spanyol irányító öt évet töltött Veszprémben, idén nyáron vonult vissza a francia Sarantól, ez lesz az első edzői feladata.

Címlapról ajánljuk
Nem hagyja annyiban az Árpád hídi ámokfutó őrizetének enyhítését az ügyészség

Nem hagyja annyiban az Árpád hídi ámokfutó őrizetének enyhítését az ügyészség

A Fővárosi Főügyészség fellebbezést nyújtott be az ellen a bírósági döntés ellen, amely szerint az egy éve halálos balesetet okozó Árpád hídi autós Budapest közigazgatási határain belül szabadon mozoghat. Az InfoRádió Rab Ferencet, a Fővárosi Főügyészség helyettes szóvivőjét kérdezte az ügyben.

Seremet Sándor: fontos jelzést küldött Orbán Viktor a kijevi látogatásával

A miniszterelnök kijevi látogatása cáfolja azt a narratívát, amely szerint a magyar kormány ukránellenes lenne – erről beszélt az InfoRádióban a Magyar Külügyi Intézet vezető kutatója, a Neumann János Egyetem Eurázsia Központ kutatója.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.07.03. szerda, 18:00
Giró-Szász András
politikai tanácsadó
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×