eur:
393.14
usd:
363.6
bux:
72351.87
2024. július 4. csütörtök Ulrik
Nyitókép: Pixabay

Fordulat: a magyarokat is érinti a Milan lépése

Az AC Milan pénteken visszalépett a labdarúgó Európa Ligától, miután a nemzetközi Sportdöntőbíróság (CAS) megállapította, hogy nem tartotta be az európai szövetség (UEFA) által előírt pénzügyi fair play szabályait.

A döntésnek magyar vonatkozása is van, ugyanis így a Debreceni VSC - amennyiben továbbjut az első fordulóból - nem az AS Romával találkozik a selejtező második körében, hanem a Torinóval.

Az AC Milan a Serie A ötödik helyezettjeként rögtön a 48 csapatos főtáblán kapott helyet, kizárása miatt a csoportkörös szereplést a hatodik AS Roma "örökölte meg", a fővárosiak helyén pedig a hetedik helyezett Torino indulhat a kvalifikációban.

Az El-selejtező múlt heti sorsolásán a DVSC az albán FK Kukësi csapatát kapta ellenfélül a selejtező első fordulójában, míg a második körben a Romával találkozhatott volna, azonban a Farkasok végül csak a csoportkörben kapcsolódnak be a küzdelembe, helyükre pedig a Bikák kerültek.

Az AC Milant már tavaly is kizárta az európai szövetség (UEFA), de akkor a klub eredményesen fellebbezett a CAS-nál, amely, bár a szabálytalanságot akkor is megállapította, a büntetést viszont aránytalannak tartotta, így a piros-feketék elindulhattak az El-ben. A CAS most a 2015-17 és a 2016-18 közötti időszakra vonatkozóan is szabálytalannak találta a Milan gazdálkodását, ezúttal azonban még az ítélet előtt megállapodott egymással a Milan és az UEFA.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.07.05. péntek, 18:00
Gálik Zoltán
a Budapesti Corvinus Egyetem docense
Napokon belül távozhat Ukrajna miniszterelnöke, Zelenszkij kész tárgyalni a békéről - Híreink az ukrajnai háborúról csütörtökön

Napokon belül távozhat Ukrajna miniszterelnöke, Zelenszkij kész tárgyalni a békéről - Híreink az ukrajnai háborúról csütörtökön

Ukrán források szerint Volodimir Zelenszkij ukrán elnök hamarosan menesztheti az ország második legbefolyásosabb emberét, Denisz Simhal kormányfőt. Mindeközben a frontot ismét elárasztották az orosz Lancet-drónok: szabályosan vadásznak az ukrán páncélosokra. Kijev és az Egyesült Államok is elutasította Orbán Viktor magyar miniszterelnök tűzszüneti javaslatát. Volodimir Zelenszkij ukrán elnök újabb békekonferenciát rendezne, ezúttal Oroszország részvételével. Cikkünk folyamatosan frissül az orosz-ukrán háború legfontosabb híreivel.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×