eur:
392.6
usd:
362.16
bux:
72132.83
2024. július 7. vasárnap Apollónia
Jarmo Tolvanen, a magyar jégkorong-válogatott finn szövetségi kapitánya (k), valamint Szilassy Zoltán (b) és Majoross Gergely segédedzők a divízió I/A-s jégkorong-világbajnokság Lengyelország - Magyarország mérkőzésén a Papp László Budapest Sportarénában 2018. április 26-án. A magyar válogatott 3-2-re győzött.
Nyitókép: MTI/Kovács Tamás

Majoross Gergely: amink van, abból hozzuk ki a legtöbbet

Majoross Gergely irányítja a magyar jégkorong-válogatottat a kazahsztáni Divízió I/A világbajnokságon Jarmo Tolvanen váratlan betegsége miatt. A megbízott szövetségi kapitány az InfoRádiónak azt mondta: szoros tornára számít.

Jarmo Tolvanen, a magyar jégkorong-válogatott finn szövetségi kapitánya betegség miatt nem utazhat el a nurszultani Divízió I/A világbajnokságra, így helyette a másodedző, Majoross Gergely irányítja a csapatot megbízott kapitányként.

„Ha már így alakult, az a feladatunk, hogy amink van, abból hozzuk ki a legtöbbet”

- mondta az InfoRádiónak Majoross Gergely. Hozzátette, ez nagy változást nem jelent, a stábtagok között le vannak osztva a feladatok, de a döntési jogkör rá hárul majd.

„Részben a kényszer szülte a helyzetet, és meg kell felelni annak, ami előttünk áll. Egy világbajnokság óriási kihívás, játékosként és stábtagként is több tornán vettem részt, de nem szabad, hogy ezt a nyomást hangsúlyozzuk. Ez egy ünnep, a jégkorong legnagyobb eseménye. Büszkék vagyunk, hogy részt vehetünk rajta és megpróbáljuk kihozni belőle a legtöbbet. Mindennap mindenki azon lesz, hogy a lehető legjobb legyen” - fejtette ki.

A megbízott szövetségi kapitány kiemelte: nem a torna egészét nézi, hanem mindig a következő meccsre, feladatra kell koncentrálni.

„Nagyon sűrű a mezőny, az utolsó napokon is sok csapatnak szokott feljutási vagy kiesési esélye lenni. Hasonlóan szoros tornára számítunk, és reméljük, hogy a legjobb eredmény fog kisülni ebből a lehető legjobb teljesítménynek köszönhetően” - tette hozzá.

A válogatott kerete szerdán utazott el Kazahsztánba, ahol jövő héten a házigazda kazah mellett a fehérorosz, a dél-koreai, a szlovén és a litván csapattal találkozik. Az első ellenfél a Koreai Köztársaság lesz hétfőn, a vb első két helyezettje játszhat majd a 2020-as, svájci elit vb-n, az utolsó pedig kiesik a Divízió I/B-be.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
Kiderült, hogy egészséges-e a budapesti ivóvíz

Kiderült, hogy egészséges-e a budapesti ivóvíz

A Dunában vannak emberi eredetű szennyeződések, főként növényvédőszer- és gyógyszermaradványokat, valamint ipari korróziógátló anyagokat azonosítottak a szakemberek – mondta az InfoRádióban a Nemzeti Népegészségügyi és Gyógyszerészeti Központ vezető vízhigiénés szakértője a folyó és a budapesti ivóvíz minőségét vizsgáló átfogó kutatásokról.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.07.08. hétfő, 18:00
Lakatos Júlia
a Méltányosság Politikaelemző Központ stratégiai igazgatója
Folytatódnak az orosz bombázások, miközben az ukránok katonai célpontoknak látszó bábukkal próbálkoznak - Háborús híreink vasárnap

Folytatódnak az orosz bombázások, miközben az ukránok katonai célpontoknak látszó bábukkal próbálkoznak - Háborús híreink vasárnap

Az orosz bombázás három civilt ölt meg szombaton Ukrajna déli részén, Herszonban - közölték tisztviselők. Az éjszakai orosz csapások miatt több mint 100 ezer háztartás maradt áram nélkül Észak-Ukrajnában, és megszűnt a vízellátás egy regionális fővárosban - közölték szombaton az ukrán hatóságok. Közben tűz ütött ki egy gázvezetéken a Krímben - közölték vasárnap az oroszok által telepített hatóságok, akik szerint baleset történt, áldozatok pedig nincsenek. Az ukrán légierő parancsnoka mindemellett arról számolt be, hogy erői megtévesztették az orosz csapatokat katonai célpontoknak látszó modellekkel, amelyek ellen az oroszok rakétákat vetettek be. Háborús híreink vasárnap.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×