eur:
401.37
usd:
365.71
bux:
73411.75
2024. október 5. szombat Aurél
Az ezen a napon, 2018. december 19-én elérhetővé vált látványterven a Budapest Déli Városkapu meghívásos nemzetközi tervpályázat győztesének pályaműve látható. A Duna, a Rákóczi híd, a Könyves Kálmán körút, a Soroksári út és a Weiss Manfréd út által határolt, mintegy 135 hektáros területen 12 ezer egyetemi hallgatónak szánt diákváros, valamint nemzetközi rangadók megrendezésére alkalmas sportlétesítmények épülnek.
Nyitókép: MTI

Újabb nagy sporteseményt rendez Magyarország

A 2024. évi Európai Egyetemi Játékokat Debrecenben és Miskolcon rendezi meg a Magyar Egyetemi-Főiskolai Sportszövetség.

Erre a célra 1 milliárd 951 millió forintot hagyott jóvá a kormány úgy, hogy a jövő évtől 2024-ig (évenkénti bontásban) 679 millió forintot kap a rendező sportszövetség. Ezen túlmenően, 2024-ban hozzá jut még további 1 milliárd 272 millióhoz, ez így együtt 1 milliárd 951 millió forintot tesz ki - írja a napi.hu.

A Magyar Közlönyben megjelent kormányhatározat szerint a kormány támogatja a játékok megrendezésével összefüggésben a magyar egyetemi sport hosszú távú fejlesztését, így erre 172 millió forintot irányzott elő. A jövő évtől - négy éven át - évi 38,1 millió forint, majd 2024-ban 19 millió fordítható erre a célra. A pénzt az Emberi Erőforrások Minisztériuma kapja az éves központi költségvetésekből.

Címlapról ajánljuk
Ákos: nem jó kimondani, hogy hatalmas vihar közeleg – egymásra kell nézzünk, emberek

Ákos: nem jó kimondani, hogy hatalmas vihar közeleg – egymásra kell nézzünk, emberek

Én arra hívok mindenkit, aki ezt a lemezt hallgatja, hogy ember legyen velem együtt, hogy egymás számára emberek lehessünk, és hogy megfogalmazhassunk nyugodtan aggodalmakat és örömöket anélkül, hogy a másik folyton ellenséget látna bennünk – mondta Kovács Ákos dalszerző, előadóművész az InfoRádió Aréna című műsorában, ahol beszélt a most megjelent Metropolis című dupla albumáról és a december 14-i Aréna-koncertjéről is.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.10.07. hétfő, 18:00
Karácsony Gergely
Budapest főpolgármestere
A hét végére sikerült javítani az amerikai tőzsdéknek

A hét végére sikerült javítani az amerikai tőzsdéknek

Továbbra is nyomás alatt vannak a világ tőkepiacai, a befektetők elsősorban az Irán és Izrael közötti konfliktusra figyelnek. Csütörtökön eséssel fejezték be a kereskedést az európai és az amerikai tőzsdék, ma ehhez képest már emelkedés látszott Európában, és az amerikai tőzsdék is feljebb kerültek. Az EU kínai elektromos autók büntetővámjával kapcsolatos döntésére emelkedett az európai autók részvényárfolyama, a hangulatot a délután megjelent, vártnál jobb amerikai munkaerőpiaci adat is javította.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×