eur:
396.84
usd:
355.48
bux:
74510.83
2024. szeptember 29. vasárnap Mihály
Dzsudzsák Balázs, Bese Barnabás és Baráth Botond (b-j) a Magyarország - Horvátország labdarúgó Európa-bajnoki selejtezőmérkőzés végén a Groupama Arénában 2019. március 24-én. A magyar válogatott 2-1-re győzött.
Nyitókép: MTI/Czagány Balázs

Dzsudzsák Balázs: az ország szíve megint együtt dobbant

A magyar válogatott tagjai az InfoRádiónak is értékelték a horvátok elleni győztes labdarúgó-Eb-selejtező mérkőzést. Szoboszlai Dominik például azt mondta: játszottam Modric ellen, aztán kész". Nagy Ádám a "Szalai-hatásról" beszélt.

"Kaptam egy lehetőséget a meccs előtt, hogy beszéljek a csapattal" - kezdte értékelését Dzsudzsák Balázs csapatkapitány az InfoRádiónak kevéssel az után, hogy a magyar labdarúgó-válogatott 2-1-re legyőzte Eb-selejtezőn a vb-ezüstérmes Horvátországot vasárnap Budapesten.

Dzsudzsák azt próbálta hangsúlyozni az öltözőben, hogy ne azzal foglalkozzanak, hogy világ egyik legjobb középpályása ellen játszanak, hanem azzal, hogy a közönség azért jött ki, mert a magyarok sikerére éhes;

"a mi csapatunkat akarják látni, nem az aranylabdást"

- utalt Luka Modricra.

"Minden működött az első perctől kezdve, és ha azt mondom,

az ország szíve megint együtt dobbant minden egyes gólnál, akkor nem túlzok. Ez überelte a norvégok elleni hangulatot is"

- fogalmazott Dzsudzsák Balázs.

Külön büszke arra és meg is hatja, hogy egy ilyen jól védekező csapat kapitánya, és hogy miután az ő vezérletével jutottak ki az Eb-re 2016-ban, elérte vasárnap a 100. válogatottságát is, holott nála sokkal jobb labdarúgók is voltak a magyar történelemben.

"Az a 23-24 ezer ember, aki ott volt, döbbenetes hangulatot csinált, ezért érdemes futballistának lenni" - tette hozzá. Egész egyszerűen úgy vélte,

amióta a válogatottban játszik, ez volt a "top-top-top meccs".

A jövőről beszélve elmondta, nem szabad most a babérokon ülni, az Azerbajdzsán elleni nyári selejtező pontosan ugyanilyen fontos lesz, és még jobban kell majd játszani, annál is inkább, mert még komolyabban fogják venni a magyar válogatottat.

Annyit elmondott még:

"ha reálisak akarunk lenni, ez a csoport nem rólunk szól, de ez nem kishitűség.

Csak úgy tudunk továbbjutni ebből a csoportból, ha minden egyes meccsen ezt az utolsó utáni becsúszásig történő játékot mutatjuk, különben nincs esélyünk".

Dzsudzsák Balázs szerint nagyon-nagyon messze van még a 2020-as Európa-bajnokság, ezért ebből a győzelemből nem is szabad túl messzemenő következtetéseket levonni, "helyén kell kezelni".

Szoboszlai: játszottam Modric ellen és kész

A 18 éves, a válogatottban kezdőként most először pályára lépő Szoboszlai Dominik elárulta, a csütörtöki, Szlovákia elleni vereség után volt egy "elgondolkodás" az egész csapat részéről, de ezen sikeresen estek át.

"A csapategység rendben volt: mindenki akarta a győzelmet"

- mondta. Számára világklasszisok ellen "elég jó érzés játszani", most "sikerült a győzelem, nézzünk előre" - tette hozzá.

Az elmúlt hetek igen jól sikerültek Szoboszlainak, felnőtt bajnokin játszott és gólt lőtt az osztrák bajnokságban (Salzburg), Európa-liga mérkőzésen szerepelt a Napoli ellen, most pedig győztes csapat tagja volt a vb-ezüstérmes ellen, de ezt így fogja fel: "választ kapok arra, amiért idáig dolgoztam".

Mint mondta, nem izgult, hogy "hú, most a Modric ellen kell játszanom. Játszottam, aztán kész".

Nagy Ádám:

A Bolognában légióskodó Nagy Ádám szerint valahogy most jobban meg tudták valósítani azt, amit a stáb kért tőlük, ennek pedig a kommunikáció lehetett a kulcsa.

A védekező középpályás beszélt a "Szalai-hatásról". Ismert, a csütörtöki vereség után a csapatkapitány-helyettes kemény szavakkal bírálta a válogatott egészét, felrázandó a csapatot.

Nagy elárulta, Szalai Ádám bocsánatot kért mindazoktól, akik magukra vették a kemény szavakat, ám a csapattagok tudják, "mindenki máshogy dolgozza fel az eseményeket", és csapaton belül meg is tudták beszélni a dolgokat, senki sem értékelte úgy a helyzetet, hogy Szalai Ádám "széthúzna".

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk

Vasárnap Ausztria választ: a Szabadságpárt visszatérhet a csúcsra

Épp hogy csak túljutott Ausztria a rendkívüli károkat okozó áradások nehezén, az ország a hét végén újabb, ezúttal politikai megméretés előtt áll. Több mint 6,3 millióan járulhatnak a szavazóurnák elé, hogy újabb öt évre új parlamentet, illetve új kormányt válasszanak.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.09.30. hétfő, 18:00
Kövér László
az Országgyűlés elnöke
Harmadik világháborúval riogatott Trump, egyetlen döntéssel meg lehetne rengetni Oroszországot – Ukrajnai háborús híreink szombaton

Harmadik világháborúval riogatott Trump, egyetlen döntéssel meg lehetne rengetni Oroszországot – Ukrajnai háborús híreink szombaton

Donald Trump republikánus amerikai elnökjelölt és Volodimir Zelenszkij ukrán államfő a New York-i Trump Towerben folytattak beszélgetést. A találkozó után Trump azt írta saját közösségi platformján, a Truth Social-ön, ha nem ő győz az elnökválasztáson, jön a harmadik világháború. Az elmúlt hónapok legfontosabb kérdése, hogy az európai vezetők és az Egyesült Államok döntéshozói engedélyezik-e Kijevnek, hogy a Nyugattól kapott modern fegyverrendszereket bevessék Oroszország területe ellen. Az amerikai Institute for the Study of War (ISW) intézet írt egy elemzést, hogy miért lenne fontos egy ilyen lépést megtenniük Ukrajna szövetségeseinek. Cikkünk folyamatosan frissül az orosz-ukrán háború legfrissebb híreivel.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×