eur:
395.32
usd:
368.55
bux:
71546.57
2024. július 2. kedd Ottó
Fucsovics Márton a svájci Stan Wawrinka ellen játszik az Indian Wells-i keménypályás tenisztorna férfi egyesének második fordulójában 2019. március 10-én.
Nyitókép: MTI/EPA/John G. Mabanglo

Fucsovics nagy csatában kikapott Wawrinkától

Fucsovics Márton háromszettes nagy csatában kikapott a svájci Stan Wawrinkától az egyesült államokbeli Indian Wellsben zajló, keménypályás tenisztorna férfi versenyének második fordulójában.

A 27 éves magyar először volt kiemelt egy 1000-es kategóriájú (Masters) tornán, így a 29. helyen rangsorolva erőnyerőként csak a második körben kezdett. A háromszoros Grand Slam-bajnok svájci ellen 1/2 volt a mérlege, mindhárom korábbi meccsüket tavaly játszották: a később tornagyőztes Fucsovics nyert Genfben, majd Wawrinka bizonyult jobbnak - meccslabdákat hárítva - Torontóban, illetve Cincinnatiben.

A remek labdameneteket hozó nyitószettben a svájci 4:5-nél elvette a világranglista 31. helyén álló Fucsovics adogatását, majd játszmaelőnybe került.

A folytatásban a nyíregyházi teniszező sorra hárította ellenfele bréklabdáit, 4:4-nél két gyors brék következett, végül a rövidítésben Fucsovics 3-1-ről fordítva hozta a szettet.

A harmadik felvonás elején a közönség felállva tapsolt, amikor a magyar játékos egy átemelés után Wawrinkának háttal, a lába között mutatott be foghatatlan ütést, de az ATP-rangsorban 40. rivális brékelt, csakhogy 4:5-nél nem tudta kiszerválni a mérkőzést. Ekkor azonban Fucsovics is elbukta az adogatását, és 33 éves ellenfele 3 óra 24 perc elteltével lezárta a meccset.

"Nagyon színvonalas mérkőzésen vagyok túl, jól ütöttem a labdát, kevésen múlt a siker, és minden szettben megvoltak a lehetőségeim" - értékelt az MTI-nek Fucsovics Márton. "Fáj ez a vereség, harcoltam minden pontért, de Wawrinka rutinos ellenfél, sok nagy csatával a háta mögött. Ezzel együtt remélem, hogy legközelebb hasonló meccsen fordított eredmény születik" - tette hozzá.

A magyar játékos elmondta, még néhány napig Indian Wellsben marad, aztán a jövő hét közepétől már Miamiban edz, és egyelőre nem tudni, hogy az ottani szupertornán is kiemelt lesz-e.

Wawrinkára a harmadik fordulóban honfitársa, a 20-szoros Grand Slam-bajnok Roger Federer vár.

Ezzel a magyarok számára véget ért a kaliforniai verseny, miután Fucsovics korábban párosban is kiesett, Babos Tímea egyesben és párosban is az első körben búcsúzott, míg Stollár Fanny a selejtezőben kapott ki.

Eredmény:

férfiak, 8,36 millió dollár (2,33 milliárd forint) összdíjazás:

egyes, 2. forduló (a 32 közé jutásért):

Stan Wawrinka (svájci)-Fucsovics Márton (29.) 6:4, 6:7 (5-7), 7:5

Címlapról ajánljuk
Folytatódik a cseh-szlovák testvércsata: Prága inkább fokozza Ukrajna támogatását

Folytatódik a cseh-szlovák testvércsata: Prága inkább fokozza Ukrajna támogatását

A cseh miniszterelnök szerint a cseh-szlovák kormányközi tárgyalások felújítása továbbra sincs napirenden. A legfelsőbb cseh vezetők a prágai várban vitatták meg az országot érintő legfontosabb külpolitikai kérdéseket, és úgy nyilatkoztak, hogy Csehország folytatja Ukrajna támogatását minden területen, beleértve a fegyverszállításokat is.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.07.02. kedd, 18:00
Yann Caspar
a Matthias Corvinus Collegium Európai Tanulmányok Műhelyének kutatója
Szétbombázták a mirhorodi repteret, magyar-ukrán megállapodás készül - Híreink az ukrán frontról kedden

Szétbombázták a mirhorodi repteret, magyar-ukrán megállapodás készül - Híreink az ukrán frontról kedden

Orosz támadás érte az ukrán Mirhorod légibázist, legalább egy Szu-27-es vadászgép odaveszett. Jelentés került ki az amerikai médiába az orosz szárnyasbombákról: mint kiderült, több tucat ilyen fegyver zuhant le Oroszország területén. Orbán Viktor magyar miniszterelnök ma váratlanul Kijevbe utazott, ahol egy kétoldalú megállapodás létrehozását tárgyalta Volodimir Zelenszkij elnökkel. Cikkünk folyamatosan frissül az orosz-ukrán háború eseményeivel.

EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. július 2. 15:34
×
×
×
×