eur:
393.15
usd:
363.62
bux:
72351.87
2024. július 4. csütörtök Ulrik
Csányi Sándor, a Magyar Labdarúgó Szövetség (MLSZ) elnöke a szövetség rendes évi közgyűlése után tartott sajtótájékoztatón a telki edzőközpontban 2018. április 27-én.
Nyitókép: MTI/Illyés Tibor

Csányi Sándor: dőlt az orrából a vér, annyira felzaklatta az andorrai vereség

A Magyar Labdarúgó Szövetség elnöke hisz abban, hogy ott lesz a válogatott a 2020-as Európa-bajnokságon.

"Mondtam már máskor is, ki kell jutnunk. Marco Rossiban bízom, jó kezekben van nála a válogatott. Abban biztos vagyok, hogy ő mindent meg fog tenni a sikeres szereplésért" - mondta Csányi Sándor, az Indexnek adott interjújában a labdarúgó-válogatott 2020-as Európa-bajnoki esélyeiről. A selejtezőkről az MLSZ elnöke úgy vélekedett, hogy a horvátok kiemelkednek a csoportból, de a szlovákok és a walesiek ellen "nekünk 51-49 a részvételre az esélyünk velük szemben".

Ha nem sikerül kijutni a részben hazai rendezésű kontinenstornára, nem mondana le, a közgyűlés dönt majd az elnökség sorsáról. "Biztos lehet benne, hogy én is ugyanazt a népünnepélyt szeretném látni, ami 2016-ban volt a városban, most nem is nagyon tudok másra gondolni" - mondta Csányi Sándor, és elárulta, hogy a válogatott andorrai veresége nagyon megviselte, dőlt az orrából a vér, annyira felment a vérnyomása.

Jogosnak minősítette a kritikát a szövetségi kapitányi poszton rövid időt eltöltő Pintér Attila, illetve Georges Leekens esetében, de hozzátette, mindkétszer gyorsan javítottak. Ennek ellenére mégsem ezeket a döntéseket minősítette a legrosszabb döntésének, hanem a szurkolói kártyát. Az MLSZ elnöke szerint ez is az egyik oka lehet a vártnál alacsonyabb nézőszámnak, de úgy látja, már látszik egy lassú emelkedés.

A legfontosabb döntésének a fiatalok szerepeltetésért, illetve a hátország kiépítéséért tett lépéseket tartja Csányi Sándor. Mint mondta, 280 ezer igazolt játékos lett, 12 ezer fölé emelkedett a csapatok száma. 1100 pályát építettek, 1800 pályát újítottak fel, és úgy látja az akadémiai rendszer is egyre jobban működik.

A bankszakember hisz a magyar foci felemelkedésében, példaként éppen a saját váltását említette, amikor 1992-ben átment a K&H-tól az OTP-hez, sokan, köztük a gyermekei sem értették, mégis piacvezető vállalatot épített. "Jönnie kell egy tartósan felívelő szakasznak" - mondta a magyar futballról.

Címlapról ajánljuk

Lapértesülés: a Schadl-ügy egyik tanúja vesztette életét az Árpád hídi tragédiában

B. Ervin a Suzukiban ült, hírek szerint az élettársával, mindketten azonnal meghaltak. A férfit korábban Schadl György biztatta arra, hogy pályázzon végrehajtónak.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.07.05. péntek, 18:00
Gálik Zoltán
a Budapesti Corvinus Egyetem docense
Napokon belül távozhat Ukrajna miniszterelnöke, Zelenszkij kész tárgyalni a békéről - Híreink az ukrajnai háborúról csütörtökön

Napokon belül távozhat Ukrajna miniszterelnöke, Zelenszkij kész tárgyalni a békéről - Híreink az ukrajnai háborúról csütörtökön

Ukrán források szerint Volodimir Zelenszkij ukrán elnök hamarosan menesztheti az ország második legbefolyásosabb emberét, Denisz Simhal kormányfőt. Mindeközben a frontot ismét elárasztották az orosz Lancet-drónok: szabályosan vadásznak az ukrán páncélosokra. Kijev és az Egyesült Államok is elutasította Orbán Viktor magyar miniszterelnök tűzszüneti javaslatát. Volodimir Zelenszkij ukrán elnök újabb békekonferenciát rendezne, ezúttal Oroszország részvételével. Cikkünk folyamatosan frissül az orosz-ukrán háború legfontosabb híreivel.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×