eur:
392.56
usd:
362.54
bux:
72132.83
2024. július 8. hétfő Ellák
Nyitókép: Pixabay.com

Maradandó egészségkárosodást szenvedett a lekönyökölt magyar futballista

Négymérkőzéses eltiltást kapott a Mosonmagyaróvár játékosa, aki brutális sérülést okozott.

A Magyar Labdarúgó-szövetség (MLSZ) fegyelmi bizottsága négy soron következő bajnokitól eltiltotta Vágó Leventét, a Mosonmagyaróvár labdarúgóját, mert vasárnap, a Tiszakécske elleni másodosztályú bajnoki 61. percében lekönyökölte Batizi-Pócsi Balázst, akinek felső fogsorából kitört egy foga, egy másik kettétört, további kettő pedig meglazult és hátrébb csúszott a szájüregében.

„Elégtételt nem éreznék, ha a Mosonmagyaróvár játékosa súlyosabb büntetést kapott volna, mert attól még nem lesz egészséges a fogam – mondta a Nemzeti Sportnak Batizi-Pócsi Balázs. – A mérkőzés után a csapattársammal és a párommal mentünk be a kecskeméti kórház szájsebészetére, ahol meg- próbálták rendbe tenni a fogsoromat. Az ütés következtében egy fogam gyökerestül kiesett, három másik meglazult és befelé állt a számban, ráadásul ezek közül az egyik fele le is törött.

Visszaültették az ínyembe a kiesett fogamat, amelyet egy kisfiú talált meg a fűben, és csapatorvosunk gyógyszeres gézbe csomagolta, hogy ne száradjon ki.

A következő két hétben nem végezhetek semmiféle mozgást, és hogy a négy sérült fogam közül melyik marad meg, sőt megmarad-e egyáltalán egy is, az csak az egy hónapig tartó kezelések során dől el. Ha a szervezetem és az ínyem nem viseli el a visszakerült fogat, implantátumot ültetnek be.”

A támadó maradandó egészségkárosodást szenvedett, ráadásul a kéthetes várakozási időt követően kezdheti újra az edzéseket, de csak óvatosan. Akkor ütést kapott, hogy a vétkes játékos könyökét is össze kellett varrni. Vágó Levente a mérkőzés másnapján küldött egy elnézést kérő üzenetet Batizi-Pócsi Balázsnak.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.07.08. hétfő, 18:00
Lakatos Júlia
a Méltányosság Politikaelemző Központ stratégiai igazgatója
Folytatódnak az orosz bombázások, miközben az ukránok katonai célpontoknak látszó bábukkal próbálkoznak - Háborús híreink vasárnap

Folytatódnak az orosz bombázások, miközben az ukránok katonai célpontoknak látszó bábukkal próbálkoznak - Háborús híreink vasárnap

Az orosz bombázás három civilt ölt meg szombaton Ukrajna déli részén, Herszonban - közölték tisztviselők. Az éjszakai orosz csapások miatt több mint 100 ezer háztartás maradt áram nélkül Észak-Ukrajnában, és megszűnt a vízellátás egy regionális fővárosban - közölték szombaton az ukrán hatóságok. Közben tűz ütött ki egy gázvezetéken a Krímben - közölték vasárnap az oroszok által telepített hatóságok, akik szerint baleset történt, áldozatok pedig nincsenek. Az ukrán légierő parancsnoka mindemellett arról számolt be, hogy erői megtévesztették az orosz csapatokat katonai célpontoknak látszó modellekkel, amelyek ellen az oroszok rakétákat vetettek be. Háborús híreink vasárnap.

EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. július 7. 20:13
×
×
×
×