eur:
392.6
usd:
362.16
bux:
72132.83
2024. július 7. vasárnap Apollónia
Nyitókép: hungaroring.hu

Gyulay Zsolt megharcolna a hagyományos F1-es pályák érdekeiért

A Formula-1-es versenyek promótereinek többsége több beleszólást akar a világbajnoki sorozat kialakításában a jogtulajdonos Liberty Mediával szemben, ezt pedig a hét eleji tárgyalások után egy kemény hangú közleményben is nyomatékosította.

Tizenhat promóter - szinte az összes - összeállt annak érdekében, hogy az érdekeiket érvényesítsék; a Liberty Media regnálása óta nem volt nagyon ilyen - mondta el az InfoRádiónak Gyulay Zsolt, a Hungaroring Sport Zrt. elnök-vezérigazgatója. Mint elmondta, a promóterek fizetik be a legtöbb pénzt a Formula-1 kasszájába, ebből kifolyólag gondolják úgy, hogy több beleszólás illeti meg őket.

"Egy építő jellegű tanácskozáson van túl a testület, nem a bírálat a lényeg" - tette egyértelművé.

Elsősorban olyan döntések meghozatalában szeretnének nagyobb befolyást, amelyek a bevételekre, a látogatottságra, a népszerűsítésre vannak hatással.

"A Liberty Media megjelenése óta rengeteg pozitív változás történt, és ez mind a látogatottságban, mind a jegybevételben megmutatkozik. Nem titok,

5-6 pályának lejár a szerződése, velük kapcsolatban alakultak ki olyan félelmek, hogy a helyükre lépő pályákkal kapcsolatban a Liberty Media más üzleti szerkezetet képzel el. Azt gondoljuk, a jól működő pályák nem szenvedhetnek hátrányt amiatt, mert régiek"

- mondta el.

Gyulay Zsolt nem érzi kardinális kérdésnek, hogy bővül vagy nem bővül a versenynaptár, a végtelenségig úgysem lehet bővíteni, az már annál inkább érdekes, hogy az újonnan beszálló pályák milyen feltételekkel érkeznek, illetve hogy az Egyesült Államokban, amerre a Liberty Media kiterjesztené a sorozatot, ott milyen feltételek lesznek.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.07.08. hétfő, 18:00
Lakatos Júlia
a Méltányosság Politikaelemző Központ stratégiai igazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×