eur:
393.02
usd:
363.38
bux:
72351.87
2024. július 5. péntek Emese, Sarolta
Nyitókép: sportujsagirok.hu

Rangos szervezet vezetésébe került be a Nemzeti Sport főszerkesztője

A Magyar Sportújságírók Szövetségének elnökét, Szöllősi Györgyöt a Nemzetközi Sportújságíró Szövetség (AIPS) Lausanne-ban zajló 82. kongresszusának keddi nyitónapján a szervezet európai szekciójának alelnökévé választották.

Az AIPS Europe végrehajtó bizottságába a 2017-es, szöuli közgyűlésén bekerülő magyar újságíró-sportdiplomata kapta a legtöbb voksot a testület tagjai közül. A szavazásra az addigi alelnök, az orosz Lev Rosszosik tavalyi halála miatt volt szükség, Szöllősi György mandátuma a következő tisztújításig, a 2021-es kongresszusig tart.

"Nagy megtiszteltetés és felelősség az alelnöki feladat a nagyszerű kolléga, Lev Rosszosik örökébe lépve, s a magyar elődök után képviselni a nemzetközi szövetség nyolc alapító nemzeti szövetségének egyikét, amely 209 aktív AIPS tagjával most is fontos tagszervezet" – mondta megválasztása után az MSÚSZ elnöke.

Az idén 95 éves nemzetközi szövetség történetében sokszor játszottak jelentős szerepet a magyar sportújságírók, Vadas Gyula után Szöllősi György a második, aki a Nemzeti Sport főszerkesztőjeként lett az AIPS egyik vezető testületének alelnöke.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.07.05. péntek, 18:00
Gálik Zoltán
a Budapesti Corvinus Egyetem docense
EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. július 4. 21:58
×
×
×
×