eur:
393.48
usd:
364.36
bux:
72086.58
2024. július 4. csütörtök Ulrik
A ferencvárosi Varga Dénes a férfi vízilabda ob I három győzelemig tartó fináléjának negyedik, Szolnoki Dózsa - FTC-PQS Waterpolo mérkőzésén a szolnoki Vízilabda Arénában 2018. május 23-án. A Szolnok 8-7-re legyőzte a vendég Ferencvárost, így kiegyenlítette a párharcot.
Nyitókép: MTI / Szigetváry Zsolt

Rengeteg meccsrövidítő szabály jön a vízilabdában

A hangcsoui rövid pályás úszó-világbajnokság helyszínén döntött róluk a vizes sportok nemzetközi szervezete, vagyis a FINA. Kevesebb idő lesz újra támadni és rövidül a nagyszünet is.

A vizes sportokat tömörítő nemzetközi szervezet (FINA) elfogadta a vízilabdára vonatkozó szabálymódosító-csomagot, amelynek legfőbb célja a játék felgyorsítása.

A kedden kezdődő rövidpályás úszó-világbajnokság helyszínén, a kínai Hangcsou városában a többi között eldőlt, hogy a támadóidő újraindulása esetén - például szögletnél - harminc helyett csak húsz másodperce lesz a csapatoknak a támadásra.

Rövidülnek a mérkőzések is, mivel az eddigi negyedenkénti egy időkérés helyett egy csapat összesen kétszer kérhet szünetet, valamint a nagyszünet az eddigi öt perc helyett három percig tart majd.

Változás még, hogy ha a kapu felé úszó támadót a kaputól hat méteren belül hátulról szabálytalanul - vagyis nem csak a labdát érintve - akadályozzák a lövésben, a játékvezetőnek büntetőt kell ítélnie.

Molnár Tamás, háromszoros olimpiai bajnok, FINA-delegátus szerint az új szabályokat - amelyeket többek között Szombathelyen az U18-as világbajnokságon már teszteltek -

az Európa Kupa döntőitől kezdődően alkalmazzák majd.

Kemény Dénes, a magyar szövetség korábbi elnöke, a FINA edzőbizottságának elnökhelyettese arra hívta fel a figyelmet, hogy a mostani módosítás - amelyet

181 igen, 8 nem, illetve két tartózkodás mellett fogadtak el

- felgyorsítja a játékot, ugyanakkor

egy korábbi szabályváltozással együtt, miszerint az olimpián csak 11 játékos nevezhető, veszélyes lehet, hiszen könnyen elképzelhető, hogy kimerülnek a játékosok, "elfogynak az együttesek",

ezzel pedig rossz lehet a megítélése a vízilabdának.

Címlapról ajánljuk
Választanak a britek - Ezek az összetevők vezettek a konzervatív mélypontig

Választanak a britek - Ezek az összetevők vezettek a konzervatív mélypontig

Történelmi vereség - erre van a legnagyobb esély a csütörtöki brit választásokon. Pedig néhány évvel ezelőtt még a Munkáspárt szenvedett hosszú évekre kiható vereséget; csak hát jött a brexit, a Covid, a háború és az energiaválság, a Munksápárt pedig talpra állt, míg a kormánypárt cserélgette a kormányfőket. Az InfoRádió Gálik Zoltánt kérdezte.

Órákkal az Árpád hídi autós tragédia előtt engedte el a rendőrség az ámokfutót

A férfi ellen szerda reggel kábítószer birtoklása miatt indult büntetőeljárás, de szabadon engedték, éjszaka ellopott egy taxit, és tömegbalesetet okozott az Árpád hídon.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.07.04. csütörtök, 18:00
Varga Zs. András
a Kúria elnöke
Nyugat-Európában terjeszkedik a GTC Group

Nyugat-Európában terjeszkedik a GTC Group

A 2023-as ingatlanpiacot is jelentősen érintő makrogazdasági környezet, magas inflációs ráta és kamatköltségek, továbbá a regionális irodapiac bérbeadási nehézségei ellenére a GTC Group a 2023-as pénzügyi évben is sikeres időszakot zárt – jelentette ki Nagy Gyula, a cég vezérigazgatója. A számokat értékelve hozzátette, hogy a 2024-es évben tovább folytatják a cégcsoport növekedési stratégiájának megvalósítását, többek között megcélozzák a nyugat-európai piacokat, és még nagyobb hangsúlyt fektetnek a már megkezdett zöld átállásra.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×