eur:
386.98
usd:
356.05
bux:
68088.24
2024. május 18. szombat Alexandra, Erik
Max Verstappen, a Red Bull holland versenyzője a Forma-1-es autós gyorsasági világbajnokság Japán Nagydíjának otthont adó szuzukai pályán 2018. október 4-én. A futamot október 7-én rendezik.
Nyitókép: (MTI/EPA/Diego Azubel)

Verstappen nem hajlandó semmilyen idióta feladatra

Nem hajlandó a bohócot játszani Max Verstappen, a Red Bull holland pilótája, akit még a Brazil Nagydíj után történt incidens miatt két nap közmunkára kötelezett a Nemzetközi Automobil Szövetség.

Látványos hibákkal kezdődött, de meggyőző szerepléssel zárult Verstappen 2018-as szezonja, amelyet Lewis Hamilton és a Ferrari két versenyzője mögött a negyedik helyen zárt. Az idényzáró abu-dzabi versenyen szerzett harmadik helye elengedő volt ahhoz, hogy Valtteri Bottast megelőzze a pontversenyben, Kimi Raikkönentől azonban nem tudta elvenni az összetettbeli harmadik helyet, ehhez ugyanis legalább másodikként kellett volna célba érnie.

Verstappennél a szezon hajrájában egyedül Hamilton szerzett több pontot: a Mexikói Nagydíjon győzni tudott, Brazíliában második lett, ráadásul Interlagosban is magabiztos sikert arathatott volna, ha Esteban Ocon nem akarja a friss abroncsokon visszavenni tőle a körét, és elkerülik az ütközést.

A holland pilóta azonnal beintett Oconnak, majd a verseny után a mérlegelésnél háromszor is meglökte a semmilyen megbánást nem tanúsító franciát. Verstappent a viselkedése miatt a Nemzetközi Automobil Szövetség két nap közmunkára ítélte.

Az egyelőre nem dőlt el, hogy ezt hogyan teljesítheti a Red Bull sztárja, aki kis híján a szezonzárón is összekoccant Oconnal, és mint mondta, szándékosan volt riválisával a lehető legkeményebb, és nem lett volna ellenére kilökni a Force Indiától távozó pilótát, aki csak egy gyors ellenkormányzással tudta elkerülni az ütközést.

A közmunkáról Verstappen annyit mondott, hogy mivel így is éppen elég keményen bánnak vele,

nem hajlandó semmilyen idióta feladatra, nem fog bohócot csinálni magából.

Hozzátette, hogy majd csapatával és a nemzetközi szövetséggel megbeszélik, hogyan teljesítheti a közmunkát, mindenesetre testhezálló feladatot próbálnak találni.

Az évzáró gálaünnepségen nem lesz ott, mivel nem került a legjobb három közé. Azon csak viccelődött Verstappen, hogy ha elmenne az eseményre, azzal talán letölthetné büntetését.

Címlapról ajánljuk

Tényleg megvan a válasz az ősi piramisok titkára?

A Nílus egy mára teljesen eltűnt, ősi mellékága mentén épültek fel az ókori egyiptomi piramisok, köztük a híres gízai piramis, több mint négyezer éve - állapította meg a piramisok építésének rejtélyét kutató amerikai kutatócsoport.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.21. kedd, 18:00
Rigó Csaba Balázs
a Gazdasági Versenyhivatal elnöke
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×