eur:
394.97
usd:
368.65
bux:
72094.79
2024. június 30. vasárnap Pál

Rossi: bátor játék kell idegenben

Marco Rossi szövetségi kapitány szerint a magyar labdarúgó-válogatottnak bátor játékra lesz szüksége a Nemzetek Ligája soron következő két idegenbeli mérkőzésén a görögök és az észtek ellen.

A nemzeti csapat hétfői sajtótájékoztatóján az olasz szakvezető elmondta, minden játékos megérkezett, egyedül a szombati mérkőzését is kihagyó Nagy Gergő bajlódik kisebb sérüléssel.

A görög válogatottról, amelyet szeptember 11-én hazai pályán 2-1-re legyőzött a magyar együttes, elmondta, rendkívül jól ismerik.

"Technikailag nagyon képzett csapat, különösen hátul alkotják rendkívül erős játékosok. Otthon sokkal agresszívebben fognak játszani, így nagy meccs vár ránk. Ahhoz, hogy ezt a nyomást el tudjuk viselni, megfelelő lelkiállapot kell és bátorság, nem szabad megijednünk a körülményektől" - fogalmazott Rossi. "Reméljük, az eredmény nekünk kedvez majd ellenük és a teljesen más stílust képviselő észtek ellen is" - tette hozzá.

Az 54 éves szakember utalt rá, játékosai a sikernek köszönhetően visszanyerték önbizalmukat, a mostani összetartásra pedig javult a játékosok kondíciója, hiszen előrehaladtak a bajnokságok. Kiemelte Willi Orban csatlakozását is, aki hétfőn érkezett meg lipcsei csapattársával, Gulácsi Péterrel együtt. Elmondta, ők ketten keddtől vesznek részt az edzéseken.

"A következő napokban taktikailag próbáljuk a csapatot felkészíteni, így Orbant is, aki egy nemzetközi szintű játékos. Nem véletlen, hogy folyamatosan szerepel a Leipzig együttesében. A következő két-három napban elválik, milyen módon tudjuk őt beépíteni a csapatba" - fejtette ki Rossi.

A röviddel a sajtótájékoztató előtt Telkibe érkezett Willi Orban felidézte, sokat beszélgetett Gulácsival a válogatottról, a kapus sok pozitívumot említett, és méltatta a kapitányt is.

"Hosszú ideig tartó, nehéz döntés volt, a görögök elleni meccs volt az a pont, hogy elhatároztam magamban: magyar színekben szeretnék játszani" - mondta a lipcseiek csapatkapitánya.

A 25 éves Orban édesapja magyar, édesanyja pedig lengyel. A középhátvéd Kaiserslauternben született, s kétszer szerepelt az U21-es német nemzeti együttesben. Elmondta, gyermekként tanult magyarul, ám miután ötéves korában szülei elváltak, nem tudta folytatni a nyelvtanulást, azóta pedig sokat felejtett. Kiemelte, most mielőbb szeretne újra megtanulni magyarul.

"A nyelvi kérdés talán kevésbé meghatározó a futballban, az összeszokottság viszont kiemelten fontos. A válogatott más, mint a klub, hisz kevesebb az együtt töltött idő és a közös játék, kevésbé összeszokottak a játékosok" - fejtette ki az újonc, aki leszögezte, alázattal készül. "Játszottam már a Bajnokok Ligájában, ezt a tapasztalatot szeretném kamatoztatni a válogatottban is. Készen állok a játékra, a kapitány döntése lesz, hogy bevet-e pénteken".

Lehetséges társáról a védelem tengelyében, Kádár Tamásról elmondta, követi a játékát, s Gulácsi jókat mondott róla emberileg és szakmailag is, de meg kell ismernie őt a pályán és személyesen is, hogy eredményesen együtt tudjanak működni.

Nagy Ádám kiemelte, a finnországi vereség nem volt jó kezdése a sorozatnak, ám az, hogy az előző összetartást sikerrel zárták, fontos, mert mindenki pozitív érzésekkel ment vissza a klubjához, s így is érkeztek az újabb edzőtáborba.

"Nem szabad nagy teret adni nekik, bár minden bizonnyal ők fogják többet birtokolni a labdát. Nekünk ezt meg kell akadályozni, nem lesz könnyű mérkőzés, ám rendkívül fontos lesz számunkra. Nagyon fontos lenne, hogy jó játékkal és eredménnyel utazzunk Észtországba" - mondta Nagy.

Kitért rá, idő kell, hogy beérjen a munka az új kapitánnyal, ez szerinte nem egyik pillanatról a másikra történik, de bizakodva várják a két találkozót.

A két forduló után hárompontos magyar válogatott pénteken az athéni olimpiai stadionban, jövő hétfőn pedig Tallinnban lép pályára a Nemzetek Ligája C osztályának 2. csoportjában, mindkét összecsapás 20.45-kor kezdődik.

Címlapról ajánljuk
24 milliárdos programot indított a főváros – élhetőbb utcák épülhetnek

24 milliárdos programot indított a főváros – élhetőbb utcák épülhetnek

Az Egészséges utcák program célja a fővárosiak életminőségének javítása, a gyalogos és a kerékpáros közlekedés fejlesztése, a gépjárműforgalom csillapítása, valamint az akadálymentesítés. Balogh Samu, a főpolgármester kabinetfőnöke az InfoRádióban elmondta: szeptemberben derül ki, hogy mely kerületek kaphatnak támogatást. Pokorni Zoltán hegyvidéki polgármester szerint a kezdeményezésnek köszönhetően akár meghétszereződhet a zöldfelületek aránya a XII. kerületben.

"A határ a csillagos ég" - jelentette ki Orbán Viktor Bécsben

Új szövetség jött létre Európában három párt részvételével. Ez hazafias erőkből formálódik, és alapítói vezető szerepet játszanak országaikban. Más pártokat is várunk, hogy közösen, egyesült erővel biztosítsuk Európa jövőjét - mondta Herbert Kickl, az Osztrák Szabadságpárt elnöke Bécsben, miután Orbán Viktor miniszterelnökkel, a Fidesz elnökével, és Andrej Babissal, a cseh ANO vezetőjével találkozott.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.07.01. hétfő, 18:00
Orbán Balázs
a miniszterelnök politikai igazgatója, az MCC kuratóriumának elnöke
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×