eur:
392.97
usd:
363.49
bux:
72351.87
2024. július 4. csütörtök Ulrik
Branislav Mitrovic
Nyitókép: Digisport, Reggeli Start

Mitrovic: ha egy szerb pólóst Magyarországról hívnak, lépnie kell

Déli szomszédunknál a pólóbajnokság nem fogható ahhoz a színvonalhoz, ami nálunk látható Branislav Mitrovic szerint, ennek köszönhető, hogy az első hívásra elhagyják az országot a szerb vízilabdázók.

A hazai vízilabdaelit hosszú ideje folyamatosan figyelmeztet arra: a magyar vízilabda elszlávosodik. Legutóbb a szövetségi kapitány mondta el az InfoRádiónak az ezzel kapcsolatos veszélyeket. Hallgattassék meg a másik fél is, az olimpiai, világ- és négyszeres Európa-bajnok szerb kapus, Branislav Mitrovic volt hétfő reggel a DIGI Sport tévé vendége. Az újvidéki születésű Mitrovic 2010 óta véd a magyar ob I-ben, jelenleg az OSC Újbuda vízilabdázója, ahová a közelmúltban igazolt Egerből.

"Nálunk, Szerbiában sokkal gyengébb a bajnokság, mint Magyarországon, Horvátországban vagy Olaszországban, ezért nincs is lehetőség kibontakozni"

- nyomatékosította egyből a sportoló, aki szerint egy szerb vízilabdázónak ahogy "kiderül valami" lehetőség, ki kell használni a helyzetet. A maga részéről volt, hogy egy adott évben két-három ajánlata is volt, de olyan is, hogy egy sem.

Nem volt ez mindig így. Mint Mitrovic felidézte, 2010-ben a legrangosabb európai kupában szerepelt a Partizan Belgráddal, és hiába szerepelt ott szinte az egész szerb válogatott, "csak" harmadik helyen végeztek.

Most viszont boldog, hogy Vad Lajos személyében olyan edzője van, aki úgy gondolkodik, hogy ha egy csapatot le lehet győzni 13-2-re, akkor nem elég 10-6-ra verni, még akkor is, ha a legnagyobb meccseken kell a legjobb állapotban lenni.

Az OSC-re egyébként azért is mondott igent, mert számos olyan év után, ahol több sorozatban is helyt kellett állni, most végre egy olyanra is lehetősége van, amikor kicsit kevesebb mérkőzés vár rá. "Tavaly

80 meccset játszottam egy szezonban. Amikor ennyi meccs van, nem lehet edzeni,

pedig az ember formája edzésen emelkedik és edzésen is süllyed" - fejtegette, kifejezetten óhajtva, hogy idén sokkal többet akar edzeni, mint például tavaly.

A magyar válogatott közelmúltban elhódított Világkupa-elsőségéről - amely megmérettetés berlini végjátékában Szerbia nem volt ott - elmondta, Märcz Tamás megfiatalította a csapatot, ezért helyes döntés volt, hogy sok mérkőzést játszanak, a sikerek pedig önbizalmat és rutint adnak. Ennek fényében

nagyon értékes nemzeti együttesünk győzelme a Világkupában.

Külön kiemelte a 23 éves Kardos Gergely kapusteljesítményét, aki Szolnokon csak második számú játékos a posztján.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.07.05. péntek, 18:00
Gálik Zoltán
a Budapesti Corvinus Egyetem docense
Napokon belül távozhat Ukrajna miniszterelnöke, Zelenszkij kész tárgyalni a békéről - Híreink az ukrajnai háborúról csütörtökön

Napokon belül távozhat Ukrajna miniszterelnöke, Zelenszkij kész tárgyalni a békéről - Híreink az ukrajnai háborúról csütörtökön

Ukrán források szerint Volodimir Zelenszkij ukrán elnök hamarosan menesztheti az ország második legbefolyásosabb emberét, Denisz Simhal kormányfőt. Mindeközben a frontot ismét elárasztották az orosz Lancet-drónok: szabályosan vadásznak az ukrán páncélosokra. Kijev és az Egyesült Államok is elutasította Orbán Viktor magyar miniszterelnök tűzszüneti javaslatát. Volodimir Zelenszkij ukrán elnök újabb békekonferenciát rendezne, ezúttal Oroszország részvételével. Cikkünk folyamatosan frissül az orosz-ukrán háború legfontosabb híreivel.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×