eur:
394.97
usd:
368.65
bux:
72094.79
2024. június 30. vasárnap Pál
Buenos Aires, 2018. október 5.A Nemzetközi Olimpiai Bizottság olimpiai információs szolgálata (OIS/IOC) által közreadott képen Pekler Zalán gyakorol a 10 méteres légpuskás lövészet előtt a Buenos Aires-i ifjúsági olimpián 2018. október 4-én. (MTI/EPA/OIS/IOC/Jonathon Nackstrand)
Nyitókép: MTI/EPA/OIS/IOC/Jonathon Nackstrand

Fapados lesz az ifjúsági olimpia

Emeletes ágyas elhelyezés, spórolás "minden sarkon" - ilyen világversenyre utazott el hazánk 79 sportolója a Buenos Aires-i ifjúsági olimpiára. Már fellobbant a láng Buenos Airesben.

Magyar idő szerint vasárnap hajnalban megnyitották a III. nyári ifjúsági olimpiát Buenos Airesben. A viadal október 18-ig tart.

A nagy magyar aranyos úszóesélyekkel kezdődő III. ifjúsági olimpiaán hazánkat 20 sportágban 79 fiatal sportoló képviseli. Az argentin fővárosban október 18-ig tartó eseményen 32 sportág 286 versenyszámában osztanak érmeket.

A világ 200 országából közel 4000, 15 és 18 év közötti sportoló vesz részt a viadalon.

"Ez lesz az utolsó ifjúsági olimpia, amit az eredeti struktúrában rendeznek meg, ami azt jelenti, hogy minden sportoló az elejétől a végéig ott kell, hogy legyen rajta" - tudta meg az InfoRádió Vékássy Bálinttól, a Magyar Olimpiai Bizottság főtitkárától, hozzátéve, a 2020-as télin ezt már nem fogják elvárni. Mint mondta, az ifi olimpia nem feltétlenül az eredményességről szól, inkább az együttlétről és a kultúráról.

Magyarországot a legtöbben strandkézilabdában képviselik (18 fő), de lesz 16 atlétánk és 8 úszónk is, utóbbiaknál Késely Ajna és Milák Kristóf már felnőtt világversenyen is szerzett érmet - előbbi a tavalyi glasgow-i rövid pályás Eb gyorsúszószámaiban remekelt, utóbbi a 2017-es nagymedencés világbajnokságon lett ezüstérmes 100 m pillangón. Ők folytathatják a hagyományokat, nyolc éve, Szingapúrban és négy éve, Nankingban is több aranyérmet halásztunk ki az uszodából. Érmes reményekkel repülhetett Argentínába még a kardozó Pusztai Liza (felnőtt Eb-érmes) és bármire képes lehet Illovszky Dominik is, aki - mint az MTI emlékeztet rá - 12 évesen 100 méteren korosztályos világcsúcsot futott.

Vékássy azonban az InfoRádiónak tisztázta: "Nem szeretnénk ezekre a kiskorú versenyzőkre nyomást helyezni, az edzőik úgyis megteszik ezt."

Buenos Airesben egyébként a főtitkár elmondása szerint

"nem biztosítanak luxuskörülményeket a versenyzőknek, rendkívül fapados eseményre utaztak ki, például emeletes ágyas elhelyezés van, igyekeznek minden sarkon egy kis költséget megspórolni,

amivel persze semmilyen gond nincs, így is sokat vádolják az olimpiai mozgalmat túlköltekezéssel".

Mindkét előző olimpián nyolcadikként zárt Magyarország a nemzetek közötti nem hivatalos rangsorban.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk

"A határ a csillagos ég" - jelentette ki Orbán Viktor Bécsben

Új szövetség jött létre Európában három párt részvételével. Ez hazafias erőkből formálódik, és alapítói vezető szerepet játszanak országaikban. Más pártokat is várunk, hogy közösen, egyesült erővel biztosítsuk Európa jövőjét - mondta Herbert Kickl, az Osztrák Szabadságpárt elnöke Bécsben, miután Orbán Viktor miniszterelnökkel, a Fidesz elnökével, és Andrej Babissal, a cseh ANO vezetőjével találkozott.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.07.01. hétfő, 18:00
Orbán Balázs
a miniszterelnök politikai igazgatója, az MCC kuratóriumának elnöke
Elindult a fővárosi gigaberuházás, amit még a válság sem tudott eltörölni

Elindult a fővárosi gigaberuházás, amit még a válság sem tudott eltörölni

A 2005-ös indulást követően 2006-ban másodszor került sor a Portfolio ingatlankonferenciájának, a Property Investment Forumnak a megrendezésére. Visszatekintő cikksorozatunk mostani részében a 2006-os ingatlanpiaci történésekkel foglalkozunk, kiemelten a ma már mindenki által jól ismert budapesti óriásprojekt, a Corvin Sétány indulásával, az irodapiac kihívásaival és azzal, hogy milyen folyamatok okoztak egyre nagyobb bizonytalanságot a nemzetközi piacokon. Nézzük, mi történt a 2006-os Property Investment Forumon és a hazai ingatlanpiacon!

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×