eur:
392.97
usd:
363.49
bux:
72351.87
2024. július 4. csütörtök Ulrik

Férfi vízilabda BL - Hazai győzelem után egy lépésre a főtáblától a Ferencváros

Az FTC-Telekom Waterpolo férfi vízilabdacsapata 10-4-re legyőzte a görög Vuliagmenit szombaton a Komjádi Uszodában a Bajnokok Ligája-selejtező rájátszásának első mérkőzésén, így már csak egy lépésre van a BL főtáblájától.

Eredmény:

Férfi BL, selejtező, rájátszás (a főtáblára jutásért), első mérkőzés:

FTC-Telekom Waterpolo - Vuliagmeni (görög) 10-4 (2-0, 3-2, 3-2, 2-0)

a magyar csapat gólszerzői: Kállay, Nikic 2-2, Vámos, Mitrovic, Younger, Mezei, Varga Dé., Jansik Sz. 1-1

A Ferencvárosnak öt percre volt szüksége ahhoz, hogy feltörje riválisa védekezését, ekkor Vámos Márton öt és fél méterről kapásból zúdított a hálóba. Az előnyt az egyik nyári igazolás, Kállay Márk növelte.

A görögök azonos létszámban támadásban súlytalanok voltak, előnyből azonban szépítettek. Elöl a Ferencváros játéka is akadozott, Stefan Mitrovicot azonban nem zavarta meg, hogy korábban több lövését elhibázta, akcióból állította vissza a kétgólos különbséget, majd Aaron Younger is "beköszönt". Egy perccel a negyed vége előtt újra Kállay villant, ezúttal elhajlásból pattintott a hálóba. A görögök a nagyszünet előtt emberelőnyből szerezték második góljukat.

A fordulást követően Mezei Tamás talált be, de rögtön jött a válasz a túloldalon. A következő támadásban több elhibázott lövést követően Varga Dénes is feliratkozott a gólszerzők közé, majd egy tökéletesen végigvezetett emberelőny végén Slobodan Nikic közelről ötgólosra növelte a különbséget. A vendégek egy szép egyéni akcióból negyedik góljukat is megszerezték.

A zárónegyedben öt és fél percet kellett várni az első gólra, ekkor Nikic csavarása talált utat szerencsésen a hálóba. A találkozót Jansik Szilárd emberelőnyös gólja zárta le, amely három másodperccel a vége előtt született.

A visszavágót szerdán rendezik Görögországban.

A párharc győztese a BL főtábláján folytatja szerepelését, a Szolnoki Dózsa és a ZF-Eger szabadkártyásként már biztos résztvevője a csoportkörnek. A vesztesek az Eurokupa negyeddöntőjébe kerülnek át.

Ha a Ferencváros továbbjut, az A csoportban az Egerrel, az olasz Pro Reccóval, a spanyol CNA Barcelonetával, az orosz Dinamo Moszkvával, a román a Steaua Bucurestivel, a szerb Crvena zvezdával, valamint a Brescia-Terrassa selejtező győztesével kerül egy csoportba.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.07.05. péntek, 18:00
Gálik Zoltán
a Budapesti Corvinus Egyetem docense
Napokon belül távozhat Ukrajna miniszterelnöke, Zelenszkij kész tárgyalni a békéről - Híreink az ukrajnai háborúról csütörtökön

Napokon belül távozhat Ukrajna miniszterelnöke, Zelenszkij kész tárgyalni a békéről - Híreink az ukrajnai háborúról csütörtökön

Ukrán források szerint Volodimir Zelenszkij ukrán elnök hamarosan menesztheti az ország második legbefolyásosabb emberét, Denisz Simhal kormányfőt. Mindeközben a frontot ismét elárasztották az orosz Lancet-drónok: szabályosan vadásznak az ukrán páncélosokra. Kijev és az Egyesült Államok is elutasította Orbán Viktor magyar miniszterelnök tűzszüneti javaslatát. Volodimir Zelenszkij ukrán elnök újabb békekonferenciát rendezne, ezúttal Oroszország részvételével. Cikkünk folyamatosan frissül az orosz-ukrán háború legfontosabb híreivel.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×