eur:
394.97
usd:
368.65
bux:
72094.79
2024. június 30. vasárnap Pál
Marco Rossi, a magyar labdarúgó-válogatott szövetségi kapitánya a Finnország elleni mérkőzés előtti sajtótájékoztatón Telkiben 2018. szeptember 3-án.
Nyitókép: MTI//Illyés Tibor

Rossi: a győzelem fontos a jövőnk szempontjából

Marco Rossi, a magyar labdarúgó-válogatott szövetségi kapitánya szerint szívvel-lélekkel küzdött a csapat, és nagyon fontos győzelmet aratott a görögök ellen.

"Kicsit szenvedősre sikerült a második félidő, ami megmutatta, hogy sok szempontból javulnunk kell a folytatásra. Ez a csapat sokáig nem volt részese győzelemnek, ezért talán túlzottan is tartottunk a kapott góltól a második félidőben. A legfontosabb azonban az, hogy a játékosok az elsőtől az utolsó másodpercig küzdöttek, harcoltak a pályán, ezért teljességgel megérdemelték a győzelmet. A görögök roppant erősek, topligákban szereplő játékosaik vannak, de ma igazi harcosok ellen léptek pályára, és ez a hozzáállás meghozta ellenük a győzelmet" - mondta Marco Rossi a 2-1-es siker után.

A szakvezető szerint a második félidőben mutatott kitartás és lélekjelenlét miatt dicséretet érdemel a csapat.

"A játékosok a kezdetektől megfogadták a tanácsaimat, betartották az utasításaimat a pályán.

Elképesztően nagy nyomás és felelősség volt rajtuk"

- fejtette ki Rossi.

"Van még min dolgoznunk és javítanunk, de ez a három pont nagyon fontos a jövőnk szempontjából, és pszichológiailag is sokat jelent" - fogalmazott.

Az olasz szakvezető beszélt a nézők hiányáról is.

"A futball számomra az emberekről szól, szurkolók nélkül pedig a foci halott. Viszont talán egy kis terhet levett a játékosok válláról, hogy nem volt rajtuk a szurkolók nyomása."

A hajrára a stadionhoz érkező drukkerek énekléséről elmondta, ez számára azt mutatta, hogy odafigyelnek csapatára.

"A szurkolók szeretnének egy nyertes csapatot, valahol követték a mérkőzést, és azt látták a televízióban, hogy foggal-körömmel harcolunk a három pontért. Pozitív jel számomra, hogy a szurkolók úgy érezték, el kell jönni és támogatni bennünket" - emelte ki.

Címlapról ajánljuk

"A határ a csillagos ég" - jelentette ki Orbán Viktor Bécsben

Új szövetség jött létre Európában három párt részvételével. Ez hazafias erőkből formálódik, és alapítói vezető szerepet játszanak országaikban. Más pártokat is várunk, hogy közösen, egyesült erővel biztosítsuk Európa jövőjét - mondta Herbert Kickl, az Osztrák Szabadságpárt elnöke Bécsben, miután Orbán Viktor miniszterelnökkel, a Fidesz elnökével, és Andrej Babissal, a cseh ANO vezetőjével találkozott.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.07.01. hétfő, 18:00
Orbán Balázs
a miniszterelnök politikai igazgatója, az MCC kuratóriumának elnöke
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×