eur:
392.6
usd:
362.16
bux:
72132.83
2024. július 7. vasárnap Apollónia

Megvan a francia szuperkupagyőztes

A Paris Saint-Germain nyerte a francia labdarúgó szuperkupát, mivel a trófeáért kiírt szombati találkozón 4-0-ra győzött az AS Monaco ellen a kínai Sencsenben.

Ez volt a bajnok és kupagyőztes párizsi csapat első tétmérkőzése azóta, hogy a nyáron Thomas Tuchel lett az együttes vezetőedzője, míg Lőw Zsolt a másodedzője.

A mérkőzés góljait Ángel Di María (2), Christopher Nkunku és Timothy Weah szerezték.

A találkozón az ugyancsak nyári szerzemény Gianluigi Buffon védte a PSG kapuját, s az együttesbe az utolsó negyedórában visszatért a brazil Neymar is: a támadó még egy február végi bajnoki mérkőzésen sérült meg, ami miatt sokáig kérdéses volt a világbajnoki szereplése is.

A Paris Saint-Germain sorozatban hatodszor, összességében nyolcadik alkalommal nyerte meg a szuperkupát, ezzel beérte az örökranglista élén álló Lyont.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.07.08. hétfő, 18:00
Lakatos Júlia
a Méltányosság Politikaelemző Központ stratégiai igazgatója
Tízből négy uniós munkavállalót közvetlenül érint majd a zöld átállás

Tízből négy uniós munkavállalót közvetlenül érint majd a zöld átállás

A munkavállalók közel 40%-a az EU-ban jelenleg olyan szakmában dolgozik, amelyre a gazdaság zöld átállása közvetlen hatással lesz – derül ki az Eurofound elemzéséből. A szociális, foglalkoztatási és munkaügyi kérdésekkel foglalkozó uniós szervezet jelentése szerint majdnem minden tizedik jelenlegi munkavállalóról mondható el, hogy a zöld átállás hatására olyannyira fokozatosan átalakul a szakmája, hogy azzal egy új foglalkozás jön létre.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×