eur:
393.14
usd:
363.6
bux:
72351.87
2024. július 4. csütörtök Ulrik

Magyar futamgyőzelem a 470-esek között a vitorlázó vb-n

Magyar futamgyőzelmet is hozott az aarhusi olimpiai kvalifikációs vitorlázó-világbajnokság második, pénteki napja: Gyapjas Balázs és Gyapjas Zsombor a 470-esek között a harmadik futamban győzött.

agyar szövetség honlapjának beszámolója szerint tíz csomó feletti szélben pótolni tudták a csütörtökön elmaradt futamokat és meg tudták rendezni a péntekre tervezetteket is, így a Finndingi és a 470-es osztályok három futamot teljesítettek, a pénteken kezdő férfi és női Laser osztályok pedig a tervezett kettőt-kettőt.

Gyapjasék a második futamban a 21. helyen végeztek, elmaradva a csütörtöki remek 7. helytől. Következőre aztán a rajt után élre álltak, s bár egy ideig a második helyen haladtak egy japán egység mögött, a második krajcban megelőzték és onnan már végigvezetve megnyerték a futamot. A negyedik futamban a 12. helyen zárt a kettős, így összesítésben a 14. pozícióból várja a folytatást, a nemzetek rangsorában pedig a 11. helyen áll, ebben a hajóosztályban nyolc kvótát osztanak ki a tokiói játékokra. A másik magyar férfi 470-es egység, a Litkey Botond, Rácz Levente páros pénteken 29., 32. és 22. helyen ért célba, ezzel az összetett listán az 59. helyen állnak.

Finndingiben az Eb-ezüstérmes Berecz Zsombor a pénteki első futamban javítani tudott a csütörtöki 13. helyezése után, mivel 8. lett, majd a következőben még előrébb, hatodikként ért célba. A negyedik futamban a 15. helyen végzett, ezzel összetettben a 22. helyen áll. A másik magyar, Haidekker Elemér sorrendben a 39., a 40. és újfent a 39. helyen ért célba, így négy futam után a 73. a mezőnyben. Ebben a számban is nyolc olimpiai indulási jog talál gazdára.

A női Laser Radiálban a világranglistán harmadik Érdi Mária az első futamában az 5., a másodikban pedig a 16. helyen ért célba, így összetettben a 15. helyet foglalja el, ami a nemzetek sorrendjében a 13. pozíciót jelenti, azaz jelenleg kvótás, ugyanis ebben a kategóriában tizennyolcan váltják meg tokiói repülőjegyüket.

A férfi Laser Standardban a két magyar induló közül Vadnai Benjamin áll jobban két futamot követően, ő a 34., míg testvére, Jonatán a 130. helyen áll. Az első futamban a kitűnő 5. helyen végzett, a másodikban pedig 22. lett. Testvére, Jonatán az első futamban 40., a másodikban 44. lett.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.07.05. péntek, 18:00
Gálik Zoltán
a Budapesti Corvinus Egyetem docense
Napokon belül távozhat Ukrajna miniszterelnöke, Zelenszkij kész tárgyalni a békéről - Híreink az ukrajnai háborúról csütörtökön

Napokon belül távozhat Ukrajna miniszterelnöke, Zelenszkij kész tárgyalni a békéről - Híreink az ukrajnai háborúról csütörtökön

Ukrán források szerint Volodimir Zelenszkij ukrán elnök hamarosan menesztheti az ország második legbefolyásosabb emberét, Denisz Simhal kormányfőt. Mindeközben a frontot ismét elárasztották az orosz Lancet-drónok: szabályosan vadásznak az ukrán páncélosokra. Kijev és az Egyesült Államok is elutasította Orbán Viktor magyar miniszterelnök tűzszüneti javaslatát. Volodimir Zelenszkij ukrán elnök újabb békekonferenciát rendezne, ezúttal Oroszország részvételével. Cikkünk folyamatosan frissül az orosz-ukrán háború legfontosabb híreivel.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×