eur:
394.97
usd:
368.65
bux:
72094.79
2024. június 30. vasárnap Pál
Nyitókép: hungaroring.hu

Nem lesznek fércmunkák a Hungaroringen

A hagyományoknak megfelelően autogramosztást és bokszutca-látogatást tartanak a hétvégi Forma-1-es Magyar Nagydíj előtt – mondta az InfoRádió Aréna című műsorában a Hungaroring Sport Zrt. elnöke. Gyulay Zsolt arról is beszélt, hogy akár már jövőre elkezdődhet a terület felújítása.

Csütörtökön – a hagyományoknak megfelelően – autogramosztást és bokszutca-látogatást tartanak a Forma-1-es Magyar Nagydíj előtt a Hungaroringen – hívta fel a figyelmet Gyulay Zsolt, aki hozzátette: 10 ezernél több látogatót várnak.

„Fontos az nekünk, hogy ha külföldiek idelátogatnak, akkor színesebb, hosszabb programot kapjanak, több időt tudjanak eltölteni, több pénzt tudjanak elkölteni a városban”

– mondta Gyulay Zsolt.

A Hungaroring Sport Zrt. elnöke szerint felkészültek a pilóták fogadására, minden nap vannak egyeztetések. Gyulay Zsolt kiemelte: már kialakult gyakorlata van a Forma-1-es futam levezénylésének és a rendezvény koordinálásának. „Nem azt mondom, hogy rutinszerű, mert nem lehet rutinszerűen csinálni” – fogalmazott. Mivel elkezdődött az M3-as lehajtójának építése – amely később a Hungaroring forgamát is segítheti –, az ezzel járó közlekedési problémát is meg kell oldania a szervezetnek.

Mint mondta, idén is több ezren – köztük rendőrök, mentősök, sportbírók – dolgoznak a Magyar Nagydíj sikeres és biztonságos lebonyolításán.

Felújítás

„A mi viszonyunk a Liberty Mediával kicsit kényelmesebb” – emelte ki a Hungaroring Sport Zrt. elnöke. A cégnek ugyanis 2026-ig van szerződése a Forma-1 tulajdonosával. Gyulay Zsolt azt is hozzátette: az új vezetés nem olyan elnéző a magyar pályával, mint a versenysorozat nagy alakja, Bernie Ecclestone volt. A brit üzletember ugyanis saját gyermekeként tekintett a Hungaroringre.

A Liberty Media elvárja, hogy a szurkolók megfelelő minőségű szolgáltatásokat kapjanak, ehhez – az elnök szerint – nagyon sok mindent kell megújítani.

„Úgy kell építeni és úgy kell előkészíteni ezt az egészet, hogy futam után lerombolni és utána tíz hónap alatt visszaépíteni."

Gyulay Zsolt kiemelte: a 33 éves pályán a megépítésétől folyamatosan, minden évben rendeztek Forma-1-es futamot. „És ezt szeretnénk is így tartani, hiszen nem fordulhat az elő, hogy csúszik az építkezés, és azt mondjuk, hogy bocs, de most idén nem tudunk futamot rendezni."

A Zrt. vezérigazgatója szerint az előkészítő folyamatok miatt nincs esély arra, hogy idén megkezdődjön az építkezés, ráadásul a költségvetéshez szükség van a kormány döntésére.

Gyulay Zsolt reméli, hogy a 2020-as futamra elkészülhet a felújítás.

A Hungaroring Sport Zrt. úgy döntött, hogy a nagy felújításig nem fognak bele „fércmunkákba”, noha idén bővítették a bronze és silver lelátóit, illetve kisebb ráncfelvarrásokat is elvégeztek a lelátóknál és a törmelékfogó kerítéseknél. A nyár eleji DTM-futamon történt baleset után felülvizsgálták és speciális eljárással érdesítették a bokszuta betonját – árulta el Gyulay Zsolt.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
Keményen felléptek Bécsben Orbán Viktorék az Európai Unió új vezetői ellen
Patrióták

Keményen felléptek Bécsben Orbán Viktorék az Európai Unió új vezetői ellen

Patrióta kiáltványt fogadott el az európai jövőért Orbán Viktor miniszterelnök, a Fidesz elnöke vasárnap délelőtt Bécsben Herbert Kickl-lel, az Osztrák Szabadságpárt elnökével valamint Andrej Babis korábbi cseh kormányfővel, az ANO párt elnökével közösen vasárnap délelőtt - tájékoztatott Havasi Bertalan, a miniszterelnök sajtófőnöke.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.07.01. hétfő, 18:00
Orbán Balázs
a miniszterelnök politikai igazgatója, az MCC kuratóriumának elnöke
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×