eur:
396.84
usd:
355.48
bux:
74510.83
2024. szeptember 29. vasárnap Mihály
London, 2018. július 14.A szerb Novak Djokovic ünnepel a spanyol Rafael Nadal elleni játszma után a wimbledoni teniszbajnokság férfi egyesének elődöntőjében Londonban 2018. július 14-én. Djokovic 6:4, 3:6, 7:6 (11-9), 3:6, 10:8 arányban győzött. (MTI/EPA/Neil Hall)
Nyitókép: MTI/EPA/Neil Hall

Véget ért a maratoni Djokovic-Nadal párharc

A háromszoros győztes Novak Djokovic lesz a dél-afrikai Kevin Anderson ellenfele a wimbledoni teniszbajnokság férfi döntőjében: a szerb játékos az elődöntőben kétnapos, maratoni csatában verte a világelső Rafael Nadalt.

A két klasszis mérkőzése pénteken késő este kezdődött, miután előttük Anderson és az amerikai John Isner 6 óra 36 perces meccset játszott. Az ütközet helyi idő szerint 23 órakor aztán félbeszakadt - a szabályok szerint ez után már nem lehet játszani Wimbledonban -, a szetteket tekintve ekkor a világranglistán jelenleg 12. Djokovic vezetett 2-1-re.

A szombati folytatás Nadal egyenlítésével indult, a döntő játszma pedig óriási küzdelmet hozott. Sokáig mindkét játékos hozta az adogatását, majd 9:8-nál a szerb - már nem először - meccslabdához jutott, háromhoz. A kétszeres wimbledoni bajnok Nadal hiába küzdött addig oroszlánként, ezt a nyomást már nem bírta el, hibázott, így végül - összesen 5 óra 21 perc játék után - a 31 éves Djokovic jutott a fináléba, pályafutása során ötödször.

A Djokovic-Anderson döntőt vasárnap, magyar idő szerint 15 órától rendezik.

férfi egyes, elődöntő

Djokovic (szerb, 12.)-Nadal (spanyol, 2.) 6:4, 3:6, 7:6 (11-9), 3:6, 10:8

a pénteki első elődöntőben:

Anderson (dél-afrikai, 8.)-Isner (amerikai, 9.) 7:6 (8-6), 6:7 (5-7), 6:7 (9-11), 6:4, 26:24

Címlapról ajánljuk

Vasárnap Ausztria választ: a Szabadságpárt visszatérhet a csúcsra

Épp hogy csak túljutott Ausztria a rendkívüli károkat okozó áradások nehezén, az ország a hét végén újabb, ezúttal politikai megméretés előtt áll. Több mint 6,3 millióan járulhatnak a szavazóurnák elé, hogy újabb öt évre új parlamentet, illetve új kormányt válasszanak.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.09.30. hétfő, 18:00
Kövér László
az Országgyűlés elnöke
Harmadik világháborúval riogatott Trump, egyetlen döntéssel meg lehetne rengetni Oroszországot – Ukrajnai háborús híreink szombaton

Harmadik világháborúval riogatott Trump, egyetlen döntéssel meg lehetne rengetni Oroszországot – Ukrajnai háborús híreink szombaton

Donald Trump republikánus amerikai elnökjelölt és Volodimir Zelenszkij ukrán államfő a New York-i Trump Towerben folytattak beszélgetést. A találkozó után Trump azt írta saját közösségi platformján, a Truth Social-ön, ha nem ő győz az elnökválasztáson, jön a harmadik világháború. Az elmúlt hónapok legfontosabb kérdése, hogy az európai vezetők és az Egyesült Államok döntéshozói engedélyezik-e Kijevnek, hogy a Nyugattól kapott modern fegyverrendszereket bevessék Oroszország területe ellen. Az amerikai Institute for the Study of War (ISW) intézet írt egy elemzést, hogy miért lenne fontos egy ilyen lépést megtenniük Ukrajna szövetségeseinek. Cikkünk folyamatosan frissül az orosz-ukrán háború legfrissebb híreivel.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×