eur:
394.97
usd:
368.65
bux:
72094.79
2024. június 30. vasárnap Pál
A szolnoki kapus, Nagy Viktor véd a férfi vízilabda ob I három győzelemig tartó fináléjának ötödik, FTC-PQS Waterpolo-Szolnoki Dózsa mérkőzésén a Császár-Komjádi Béla Sportuszodában 2018. május 26-án. A Ferencváros 8-7-re győzött, ezzel bajnok lett.
Nyitókép: Koszticsák Szilárd

Faragó Tamás győzelmeket vár a vízilabda Eb-n

Szombaton kezdődik a barcelonai vízilabda Európa-bajnokság. Az olimpiai és világbajnok Faragó Tamás, az InfoRádió állandó sportági szakértője azt állítja, egy magyar pólócsapatnak nem lehet más célja, mint a győzelem, de ő legalább a négy közé jutást reméli a férfiaktól és a nőktől is.

Szombaton a nők csoportmérkőzéseivel kezdődik meg az Európa-bajnokság, a magyar válogatott címvédőként szállhat vízbe, míg a hétfőn bemutatkozó férfiak a tavalyi vb-ezüstérem után vágnak neki a kontinensviadalnak. Faragó Tamás bizakodó, azt mondta az InfoRádióban, hogy mint vízilabda-szakember mindig sikert vár minden válogatottól. "Ez a legsikeresebb csapatsportág, és ennek megfelelően bármilyen világversenyen minimum a négy közé kell kerülni, de azért szeretnénk a döntőbe kerülni, és nyerni" - mondta a szakember.

A női válogatott kerete a legutóbbi kontinenstorna óta félig kicserélődött, ennek ellenére Faragó Tamás szerint az elvárás nem lehet alacsonyabb.

"A női csapat is a magyar vízilabda-kultúra része, rá is vonatkozik, hogy bármilyen összeállításban a legjobb négy közé kell kerülnie, és győzelmi esélyekkel kell kimennie egy Európa-bajnokságra. Nagyon nehéz csoportba kerültek, Spanyolország és Oroszország legyőzése után tudnak megfelelő módon továbblépni, de az igazi mérkőzések, és ez most a labdarúgó-világbajnokságon is látjuk, a negyeddöntőkkel kezdődnek" - mondta, s hozzátette, rögtön nehéz mérkőzéssel kezdenek, mert a házigazdákon kellene túljutni.

"A spanyol nagyon ütős, markáns, jó, tehetséges játékosokból álló együttes, amely már az akadémiai rendszerre épül. Ha őszinte akarok lenni, akkor ezen a mérkőzésen a spanyolok az esélyesek" - mondta az InfoRádió vb-szakértője.

A férfiak hétfőn kezdenek, három csoportellenfelük lesz: Grúzia az első, utána Olaszország és Németország következik. Az első összecsapás amolyan kötelező győzelem, de Faragó Tamás szerint ezt a meccset is arra kell felhasználni, hogy teljesen felkészüljön a válogatott az olaszok elleni csatára.

"Nekünk a legfontosabb, hogy az Olaszország ellni mérkőzést megnyerjük. Az sok mindent eldönt. Ha csoportelsőként végzünk, akkor valószínűleg Oroszországgal kerülünk össze a negyeddöntőben, ha kikapunk, akkor Szerbiával kellene megküzdeni a számítások szerint az elődöntőbe jutáshoz" - mondta az olimpiai és világbajnok pólólegenda.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk

"A határ a csillagos ég" - jelentette ki Orbán Viktor Bécsben

Új szövetség jött létre Európában három párt részvételével. Ez hazafias erőkből formálódik, és alapítói vezető szerepet játszanak országaikban. Más pártokat is várunk, hogy közösen, egyesült erővel biztosítsuk Európa jövőjét - mondta Herbert Kickl, az Osztrák Szabadságpárt elnöke Bécsben, miután Orbán Viktor miniszterelnökkel, a Fidesz elnökével, és Andrej Babissal, a cseh ANO vezetőjével találkozott.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.07.01. hétfő, 18:00
Orbán Balázs
a miniszterelnök politikai igazgatója, az MCC kuratóriumának elnöke
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×