eur:
396.84
usd:
355.48
bux:
74510.83
2024. szeptember 29. vasárnap Mihály
Kiss Éva védi a macedón Andrea Canadija lövését a női kézilabda Bajnokok Ligája döntőjében játszott Győri Audi ETO - Vardar Szkopje mérkőzésen a Papp László Budapest Sportarénában 2018. május 13-án.  Győri Audi ETO - Vardar Szkopje 27-26.
Nyitókép: Illyés Tibor

Nemzetközi képzési és kutatási kézilabdaközpont létesül Balatonbogláron

Balatonbogláron jön létre a Nemzetközi Kézilabda Szövetség első európai kutatási és képzési központja. Az erről szóló megállapodást Mocsai Lajos, a Testnevelési Egyetem rektora, Frantisek Taborsky, a nemzetközi szövetség végrehajtó bizottságának tagja, valamint Mocsai Tamás, a Nemzeti Kézilabda Akadémia ügyvezetője írta alá.

Minden sportágra direkt hatással van, ha egy egyetemmel és akadémiával együttműködésben világszövetséget akarnak létrehozni. Nemcsak a fejlődő országok viszonylatában, hanem az egész kézilabda sport számára, így a magyar kézilabdázásra is - mondta Mocsai Lajos, a Testnevelési Egyetem rektora.

Egyedülálló képzés és kutatási központ

"Ez az első világakadémia ami létrejön, és erre nagyon büszke vagyok, hiszen az elmúlt 30 évben nagyon sokat küzdöttünk a magyar kézilabdázás eredményességéért" - hangsúlyozta Mocsai Lajos.

A rektor közölte, az IHF illetékesei tapasztalták, hogy a TE fejlesztése jó ütemben zajlik, a NEKA szakmai háttere és létesítményei pedig kiválóan működnek. Megfogalmazása szerint a szakmai központ létesítésének célja a kézilabda képzésének, oktatás-módszertanának közös együttműködésbe való összekapcsolása és fejlesztése, a közös munkát pedig ő irányítja majd vezetőként.

Külföldi érdeklődés

"Ma délután kaptuk az első rendelést Kínából, hogy ennek a rendszernek a tanulmányozására októberben 30 ember érkezne, hiszen mint a világ első ilyen jellegű világakadémiája, várhatóan ezek után létrehozzák a többit. A nyár befejeztével azonnal el kell kezdenünk a munkát 2 fázisban: egy egy éves azonnali tervezésre, és egy középtávú három-öt éves tervezésre gondolunk" - hangsúlyozta Mocsai Lajos.

A teljes beszélgetést meghallgathatják a Hetes című kézilabda-magazinban jövő kedden este fél 8-tól.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk

Vasárnap Ausztria választ: a Szabadságpárt visszatérhet a csúcsra

Épp hogy csak túljutott Ausztria a rendkívüli károkat okozó áradások nehezén, az ország a hét végén újabb, ezúttal politikai megméretés előtt áll. Több mint 6,3 millióan járulhatnak a szavazóurnák elé, hogy újabb öt évre új parlamentet, illetve új kormányt válasszanak.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.09.30. hétfő, 18:00
Kövér László
az Országgyűlés elnöke
Harmadik világháborúval riogatott Trump, egyetlen döntéssel meg lehetne rengetni Oroszországot – Ukrajnai háborús híreink szombaton

Harmadik világháborúval riogatott Trump, egyetlen döntéssel meg lehetne rengetni Oroszországot – Ukrajnai háborús híreink szombaton

Donald Trump republikánus amerikai elnökjelölt és Volodimir Zelenszkij ukrán államfő a New York-i Trump Towerben folytattak beszélgetést. A találkozó után Trump azt írta saját közösségi platformján, a Truth Social-ön, ha nem ő győz az elnökválasztáson, jön a harmadik világháború. Az elmúlt hónapok legfontosabb kérdése, hogy az európai vezetők és az Egyesült Államok döntéshozói engedélyezik-e Kijevnek, hogy a Nyugattól kapott modern fegyverrendszereket bevessék Oroszország területe ellen. Az amerikai Institute for the Study of War (ISW) intézet írt egy elemzést, hogy miért lenne fontos egy ilyen lépést megtenniük Ukrajna szövetségeseinek. Cikkünk folyamatosan frissül az orosz-ukrán háború legfrissebb híreivel.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×