eur:
396.84
usd:
355.48
bux:
74510.83
2024. szeptember 28. szombat Vencel
London, 2018. július 11.A svájci Roger Federer a dél-afrikai Kevin Anderson elleni játszma közben a wimbledoni teniszbajnokság férfi egyesének negyeddöntőjében Londonban 2018. július 11-én. (MTI/EPA/Nic Bothma)
Nyitókép: MTI/EPA/Nic Bothma

Federer kiesett a wimbledoni negyeddöntőben

A nyolcadik helyen kiemelt dél-afrikai Kevin Anderson meccslabdát hárítva, kétszettes hátrányból fordítva legyőzte az elsőként rangsorolt címvédő svájci Roger Federert a wimbledoni teniszbajnokság férfi versenyének szerdai negyeddöntőjében.

A világranglista második helyén álló Federer a második szett elején elveszítette az adogatójátékát, ez az All England Clubban ezt megelőzően a tavalyi elődöntőben fordult elő vele a cseh Tomas Berdychhel szemben, azóta sorozatban 85 szervajátékát nyerte meg. A rekordot Wimbledonban az amerikai Pete Sampras tartja 118-cal, ő a 2000-es harmadik kör és a 2001-es második kör között nem veszített adogatójátékot.

A 20-szoros Grand Slam-tornagyőztes svájci sztár a harmadik játszma végén - egy meccslabdát követően - hullámvölgybe került, ekkor is elveszítette adogatását, és ez Anderson szépítését jelentette. Ezzel véget ért Federer 34 megnyert játszmán át tartott sorozata. Érdekesség, hogy a 2005-ös harmadik kör és a 2006-os döntő között ugyanennyi egymás követő szettben diadalmaskodott.

A negyedik játszmában is tudott brékelni Anderson, így jött az utolsó felvonás, amelyben a Wimbledonban nyolcszoros bajnok Federernek volt egy bréklabdája, de nem élt vele. Aztán elveszítette saját adogatójátékát, dél-afrikai riválisa pedig 12:11 után kiszerválta az összességében 4 óra 17 percig tartó ütközetet. Az ötödik játszma másfél órás volt.

Anderson a fináléba kerülésért az amerikai John Isner és a kanadai Milos Raonic párharcának győztesével mérkőzik pénteken.

Eredmények:

férfi egyes, negyeddöntő:

Anderson (dél-afrikai, 8.)-Federer (svájci, 1.) 2:6, 6:7 (5-7), 7:5, 6:4, 13:11

korábban:

Djokovic (szerb, 12.)-Nisikori (japán, 24.) 6:3, 3:6, 6:2, 6:2

később:

Nadal (spanyol, 2.)-Del Potro (argentin, 5.)

Isner (amerikai, 9.)-Raonic (kanadai, 13.)

korábban:

női páros, negyeddöntő:

Alicja Rosolska, Abigail Spears (lengyel, amerikai)-Babos Tímea, Kristina Mladenovic (magyar, francia, 1.) 7:6 (7-4), 6:3

Címlapról ajánljuk

Vasárnap Ausztria választ: a Szabadságpárt visszatérhet a csúcsra

Épp hogy csak túljutott Ausztria a rendkívüli károkat okozó áradások nehezén, az ország a hét végén újabb, ezúttal politikai megméretés előtt áll. Több mint 6,3 millióan járulhatnak a szavazóurnák elé, hogy újabb öt évre új parlamentet, illetve új kormányt válasszanak.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.09.30. hétfő, 18:00
Kövér László
az Országgyűlés elnöke
Harmadik világháborúval riogatott Trump, egyetlen döntéssel meg lehetne rengetni Oroszországot – Ukrajnai háborús híreink szombaton

Harmadik világháborúval riogatott Trump, egyetlen döntéssel meg lehetne rengetni Oroszországot – Ukrajnai háborús híreink szombaton

Donald Trump republikánus amerikai elnökjelölt és Volodimir Zelenszkij ukrán államfő a New York-i Trump Towerben folytattak beszélgetést. A találkozó után Trump azt írta saját közösségi platformján, a Truth Social-ön, ha nem ő győz az elnökválasztáson, jön a harmadik világháború. Az elmúlt hónapok legfontosabb kérdése, hogy az európai vezetők és az Egyesült Államok döntéshozói engedélyezik-e Kijevnek, hogy a Nyugattól kapott modern fegyverrendszereket bevessék Oroszország területe ellen. Az amerikai Institute for the Study of War (ISW) intézet írt egy elemzést, hogy miért lenne fontos egy ilyen lépést megtenniük Ukrajna szövetségeseinek. Cikkünk folyamatosan frissül az orosz-ukrán háború legfrissebb híreivel.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×