eur:
387.55
usd:
359.64
bux:
69377.22
2024. május 10. péntek Ármin, Pálma
musz.hu
Nyitókép: musz.hu

Kapás Boglárka remekelt Rómában és még Ferenc Pápával is kezet fogott

Egy arany-, két ezüst- és egy bronzéremmel zárta Kapás Boglárka a múlt hétvégi nemzetközi úszóversenyt Rómában. Az Újpest olimpiai bronzémes úszója elégedett a teljesítményével.

Kapás Boglárka összesen négy éremmel zárta le a Sette Colli úszóversenyt: a két ezüst és bronz után a zárónapon összejött az arany is 200 méter pillangón (2:07.54). Szilágyi Liliána érkezett másodikként mögötte (2:08.01).

Az InfoRádiónak elmesélte, hogy a verseny nagyon sokat kivett belőle, nagyon fáradt, de egyben nagyon boldog is, mert 200 pillangón nyolc éve úszta a legjobb idejét, amiből most több mint egy mp-et lefaragott.

"Az volt a célom ezen a számon, hogy javítsak a legjobbomon, mert tudtam, hogy képes vagyok rá, és nagyon szeretem ezt a számot, a szívemhez egyre közelebb áll"

- mondta.

Kapás elindult még 400 vegyesen, 800 és 1500 gyorson is. 400 vegyesen majdnem megúszta a legjobbját, 1500-n pedig megint közel került a 16 perchez, ami ilyen időszakban elég jó időnek számít.

Az úszóverseny alkalmából Ferenc Pápa audienciát adott a sportág képviselőinek, amelyen többek között a magyar válogatott kiválasztott tagjai is részt vehettek.

Ferenc pápa az úszókhoz szólván arról beszélt, hogy az időeredmények elérése mellett a sportolók helytállása elsősorban fegyelemről, egészséges versenyszellemről és csapatmunkáról tanúskodik. "Ti mindannyian demonstráljátok, hogy a célok elérhetők kemény edzésmunkával, amely szigorú elkötelezettséget és áldozatokat kíván. Mindez az élet egy nagyszerű leckéje, amely kifejezetten jó példa lehet a titeket követő fiatal generációk számára" - fogalmazott.

Az audiencia végén az olasz bajnokok jelképesen egy válogatott felszerelést adtak át Ferenc pápának, aki ezt követően egyenként kezet fogott a résztvevőkkel, így a magyar csapat tagjaival is.

Kapás Boglárka ugyan nem először találkozott a Pápával, de az InfoRádiónak azt mondta, hogy másodjára is hihetetlen érzés, és nagyon megtisztelő.

Az interjút teljes egészében meghallgathatják csütörtök este fél nyolctól az InfoRádió Vegyesúszás című magazinműsorában.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
Majoross Gergely lesz az új jégkorongkapitány
Exkluzív bejelentés

Majoross Gergely lesz az új jégkorongkapitány

Magyar szövetségi kapitány veszi át a férfi jégkorong-válogatott irányítását – jelentette be az InfoRádió Aréna című műsorában Such György. A Magyar Jégkorong Szövetség elnöke arra tesz javaslatot az elnökségnek, hogy Majoross Gergely klubedzői munkája mellett dolgozzon a nemzeti csapatnál.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.10. péntek, 18:00
Such György a Magyar Jégkorong Szövetség elnöke
Erdély Csanád a magyar jégkorong-válogatott csapatkapitánya
Fontos szintet tört át a forint

Fontos szintet tört át a forint

Csütörtökön február 23-a óta nem látott szintre erősödött a forint az euróval szemben. A forintnak ezúttal a vártnál magasabb amerikai segélykérelmek után a dollár gyengülése adott lendületet. Pénteken a magyar inflációs adat után is folytatódik az erősödés, ezúttal pedig a dollárral szemben szakított le fontos szintet a magyar fizetőeszköz. Devizapiaci témákkal is foglalkozunk a május 16-i Portfolio Investment Day 2024 konferenciánkon, amelyen a részvétel regisztráció után ingyenes. Regisztráció és jelentkezés itt.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×