eur:
392.88
usd:
363.32
bux:
72351.87
2024. július 4. csütörtök Ulrik
Újvidék, 2018. június 21.A Szilágyi Áron, Szatmári András, Gémesi Csanád és Decsi Tamás alkotta aranyérmes magyar férfi kardvívócsapat ünnepel, miután 45-33-ra győztek az olasz együttes ellen a szerbiai vívó Európa-bajnokság döntőjében Újvidéken 2018. június 21-én. (MTI/EPA/Koca Sulejmanovic)
Nyitókép: Koca Sulejmanovic

Szilágyi Áron önkívületi állapotban vívott

Most először minden csapattag remekül vívott – mondta az InfoRádió Aréna című műsorában a kardcsapat újvidéki Európa-bajnoki sikeréről a kétszeres olimpiai bajnok Szilágyi Áron. A világbajnok Szatmári András azt emelte ki, hogy a záró asszó előtt biztos volt benne, hogy a fináléban szenzációsan vívó Szilágyi Áron nem ad esélyt az olaszoknak.

Szokatlanul simán, 45:33-ra győzött az Eb-döntőben a Szilágyi Áron, Szatmári András, Gémesi Csanád, Decsi Tamás összetételű csapat az olaszok ellen, ezzel 27 év után született a kontinenstornán magyar aranyérem férfi kardban. Szilágyi Áron szerint rendre nem jött össze a világkupákon, hogy a csapat összes tagja jó formában vívjon. „Ugyan mindig volt, aki húzta a csapatot, be tudtunk kerülni az elődöntőbe, a legtöbb versenyen érmesek voltunk” – tette hozzá. Az olimpiai bajnok vívó úgy véli, az újvidéki megmérettetésen mindenki jól teljesített.

Szatmári András megjegyezte, hogy az utolsó asszója után már nem érezte veszélyben az aranyérmet.

„Amikor én lejöttem a pástról, azt gondoltam, hogy az Áron biztos, hogy nem fogja kiengedni a győzelmet a kezéből”

– árulta el. „Egész nap folyamán fantasztikusan vívtunk mind a hárman” – vélekedett.

Az utolsó két asszójában hibátlan Szilágyi Áron elárulta, hogy önkívületi állapotban vívott. „A második és a harmadik asszómról is úgy jöttem le, hogy egyáltalán nem emlékeztem arra, hogy mi történt a páston” – fogalmazott, hozzátéve: a csapattársai mondták el neki, hogy nem kapott tust. „Jó érzés, amikor elkapja az embert ez az állapot” – jegyezte meg.

Szatmári András magáról azt mondta, hogy ő azért stresszesebb volt a döntőben, a zsűrire ugyanakkor egyetlen rossz szava sem lehetett. A kardvívó azt is elárulta, hogy a következő feladatra, vagyis a kínai Vuhsziban megrendezett világbajnokságra koncentrál. „Még messze van az olimpia, nagyon messze van még” – fogalmazott, hozzátéve: „először jussunk ki, és akkor már lehet arról beszélni, hogy majd az olimpián mit fogunk csinálni”.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.07.04. csütörtök, 18:00
Varga Zs. András
a Kúria elnöke
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×