eur:
392.6
usd:
362.16
bux:
72132.83
2024. július 6. szombat Csaba

Megvan, melyik kajaknégyes mehet az Eb-re

Az itthoni rangsorolón mutatott forma, valamint a két világkupán nyújtott teljesítmény alapján Hüttner Csaba szövetségi kapitány kijelölte azt a négy versenyzőt, akik képviselhetik a magyar színeket K-4 500 méteren a jövő hétvégi belgrádi Európa-bajnokságon. A Tótka Sándor, Molnár Péter, Dudás Miklós, Kuli István négyes kapott bizalmat, vagyis az, amelyik a duisburgi világkupán csak kevéssel kapott ki a hajrában a tavalyi világbajnok német egységtől.

“Nehéz döntés volt, mert sok jó teljesítmény láttam, a két négyesben kipróbált nyolc versenyző mindegyike kiváló formában van – mondta Hüttner Csaba szövetségi kapitány az MKKSZ honlapjának. – Az Európa-bajnokság azonban már itt van a nyakunkon, döntenem kellett és jelenleg posztokra lebontva a legegységesebbnek azt a négyest látom, amelyik vasárnap kiválóan szerepelt a duisburgi világkupán. Így a Tótka Sándor, Molnár Péter, Dudás Miklós, Kuli István összeállítású egység készülhet a belgrádi Eb-re. Tetszett az a hajó is, amiben Birkás Balázs és Balaska Márk ült Dudás és Kuli előtt, de ők négyen együtt nem nyújtottak annyira kiegyensúlyozott teljesítményt, nekik csak a döntőben jött ki a lépés a szegedi világkupán, igaz, hogy ott nagyon. A Mozgi Milán, Tótka, Molnár, Somorácz Tamás összetételű hajóban is nagyon jó erők mozogtak, jó nyomatékkal tudtak együtt evezni, de abból a négyesből meg Milán lógott ki egy kicsit, ami ránézve nem negatív, csak egyszerűen annak az egységnek nem volt meg a sztrókja.”

A szövetségi kapitány döntését a versenyzőkkel és az érintett edzőkkel egyezteve hozta meg és elmondása szerint szinte egyöntetű vélemény volt, hogy ennek a négy versenyzőnek kell tovább készülnie az ötszáz négyesre. Hüttner Csaba azonban hozzátette, ha az Európa-bajnokságon ez az egység gyenge teljesítményt nyújt, vagy a világbajnoki felkészülés alatt csak kisebb formahanyatlást lát bármelyik versenyzőnél, akkor a másik négy kajakosból kiválasztja a legalkalmasabb beugrót. A most kiválasztott négyes tagjai az idény során más számban már nem állhatnak rajthoz, ők mostantól augusztus végéig együtt készülnek a világbajnokságra.

“Mind a nyolc versenyzőnek nagyon köszönöm, hogy részt vettek a négyes kialakításában. A most kimaradt négy kajakos tulajdonképpen feláldozta magát, mert az elmúlt hetek feszített tempója után nehezebb lesz nekik odaállni a hétvégi első válogatón. Ugyanakkor mind a négyen klasszisok, Birkás Balázsnak itthon, Tótka Sándor, Molnár Péter és Dudás Miklós kiesése után nagyon jó esélyei lehetnek K-1 200 méteren, valamint világbajnoki címvédőként természetesen Balaska Márkkal 200 párosban is. A Mozgi, Somorácz kettős pedig a rangsorolón nyerni tudott párosban 500- és 1000 méteren is, biztos vagyok benne, hogy hallunk még róluk az idén” – zárta mondandóját a szövetségi kapitány.

Címlapról ajánljuk
Patika a kézipoggyászban – gyógyszerek, amelyek nélkül ne induljon el nyaralni

Patika a kézipoggyászban – gyógyszerek, amelyek nélkül ne induljon el nyaralni

A gyógyszereket mindig gyerekektől elzárt helyre tegyük, és ezt tartsuk észben a nyaralás vagy az utazás alatt is, hiszen nagyon súlyos mérgezéseket is okozhatnak – figyelmeztetett az InfoRádióban az országos tisztifőgyógyszerész. El Koulali Zakariás arról is beszélt, hogy bizonyos készítmények hűtést igényelnek, illetve magas hőmérséklet hatására hamar tönkremehetnek, hatástalanná válhatnak.

Robert Fico méltatta Orbán Viktor moszkvai útját

A szlovák kormányfő azt mondta, ha egészséges lenne csatlakozott volna.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.07.08. hétfő, 18:00
Lakatos Júlia
a Méltányosság Politikaelemző Központ stratégiai igazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×