eur:
392.77
usd:
363.27
bux:
72351.87
2024. július 4. csütörtök Ulrik
London, 2017. február 4.Marcos Alonso, a Chelsea játékosa (k) ünnepel, miután gólt szerzett az Arsenal ellen az angol első osztályú labdarúgó-bajnokság 2017. február 4-i mérkőzésén a londoni Stamford Bridge stadionban. (MTI/EPA/Will Oliver)
Nyitókép: Will Oliver

Német-spanyol bemelegítés a labdarúgó-világbajnokságra

Minden vb-résztvevő pályára lép az előttünk álló hat napban, a többség kétszer is – a keretkijelölések előtt ez az utolsó alkalom, hogy a szövetségi kapitányok új játékosokat, új összeállításokat próbáljanak ki. Az oroszországi torna esélyesei közül a német és a spanyol együttes egymás ellen játszik pénteken Düsseldorfban.

A spanyol lapok meglepetéssel konstatálták a német szurkolók számára nyilvánvalóan örömteli hírt, hogy a pénteki düsseldorfi találkozóra, ahogyan a brazilok elleni, keddi, berlini meccsre is mindössze 18 euróba kerülnek a legolcsóbb jegyek.

A csapatuk, a Furia Roja összeállításában is sejtenek néhány meglepetést. Julen Lopetegui szövetségi kapitány három újoncot is meghívott, Marcos Alonsót, Dani Parejót és Rodrit. Bizonyos szempontból a Chelsea hátvédjének a bemutatkozása lehet a legnagyobb szenzáció, függetlenül attól, hogy a játékával már régen kiérdemelte a meghívót. A futballtörténelemben nagy ritkaság, hogy

egy családból nagyapa, apa és fiú is országos válogatott legyen.

Marcos Alonso édesapja, Marcos (az Atlético Madrid és a Barcelona korábbi játékosa) és a nagyapja, Marquitos (a Real Madrid csillaga Puskás és Di Stéfano társaként) ugyancsak eljutott a legjobbak közé.

A Marca szerint a szövetségi kapitánynak tíz embere már megvan a vb-re tervezett kezdő csapatából (De Gea – Carvajal, Sergio Ramos, Piqué, Jordi Alba – ?, Busquets, Iniesta – David Silva, Isco – Diego Costa), e két meccsen, a németek, aztán majd kedden az argentinok ellen kellene megtalálni a hiányzó láncszemet. Az esélyesek: Thiago, Koke és Saúl. A tervezett kezdő csapat még kísérletinek mondható: David De Gea – Alvaro Odriozola, Gerard Pique, Sergio Ramos, Jordi Alba – Saúl Niguez, Rodri, Koke – Lucas Vazquez, Diego Costa, Marco Asensio.

A németek 31 tétmérkőzést játszottak a 2014-es világbajnokság óta, tíz-tíz Eb- és vb-selejtezőt, hatot a franciaországi Eb-n, ötöt pedig a Konföderációs Kupán. Joachim Löw összesen 48 játékost küldött pályára, közülük, például, Lukas Podolski és Bastian Schweinsteiger már visszavonult a válogatottságtól. A Kicker kigyűjtötte, hogy a legtöbb tétmérkőzésen Jonas Hector (25), Thomas Müller (24), Toni Kroos (22), Julian Draxler (20), valamint Joshua Kimmich, Mats Hummels és Jerome Boateng (19-19) szerepelt.

Mesut Özil és Manuel Neuer 18 meccsen lépett pályára, ugyanakkor

a kapus vb-szereplése kétséges,

2016 ősze óta nem tudott védeni a válogatottban, tavaly háromszor is eltört a lába, szeptember óta sérült. Állítólag ezen a héten elkezdte a futóedzéseket, Bodo Illgner, a korábbi világbajnok kapus azt mondta, Neuer fel fog épülni a rajtig. Ugyanakkor Illgner nyilván nem ok nélkül hangsúlyozta azt is, hogy Marc-André ter Stegen éppen olyan fontos a Barcelonának, mint Lionel Messi!

A németek tervezett kezdő tizenegye a düsseldorfi mérkőzésre: Marc-André ter Stegen – Joshua Kimmich, Jerome Boateng, Mats Hummels, Jonas Hector – Sami Khedira, Toni Kroos – Thomas Müller, Mesut Özil, Leroy Sane – Timo Werner. Nem kísérleti tizenegynek tűnik…

A mérkőzést a Sport 1 pénteken 20.30-tól közvetíti.

További felkészülési mérkőzések:

13.20: Japán–Mali
17.00: Oroszország–Brazília
17.00: Szenegál–Üzbegisztán
18.00: Norvégia–Ausztrália
19.00: Tunézia–Irán
19.30: Szaúd-Arábia–Ukrajna
20.30: Szerbia–Marokkó
20.45: Hollandia–Anglia
20.45: Lengyelország–Nigéria
20.45: Portugália–Egyiptom
20.45: Skócia–Costa Rica
20.45: Argentína–Olaszország
21.00: Görögország–Svájc
21.00: Franciaország–Kolumbia (Tv:Sport2)
szombat, 1.00: Peru–Horvátország
szombat, 3.30: Mexikó–Izland

Címlapról ajánljuk
Feledy Botond: akár a harmadik legnagyobb frakció is lehet a Patrióták Európáért

Feledy Botond: akár a harmadik legnagyobb frakció is lehet a Patrióták Európáért

Több párt érdeke, hogy az Európai Parlament kitolja a frakciók bejelentésének időpontját. Eredetileg július 4. éjfélkor jár le az informális határidő, az EP alakuló ülésére pedig július közepén kerülhet sor – mondta Feledy Botond. Arra is felhívta a figyelmet, hogy egy frakció megléte és a létszáma meghatározza azt, hogy pénzügyi forrásokban, pozíciókban, felszólalásokban milyen erőt képviselhet majd az Európai Parlamentben.

Lapértesülés: a Schadl-ügy egyik tanúja vesztette életét az Árpád hídi tragédiában

B. Ervin a Suzukiban ült, hírek szerint az élettársával, mindketten azonnal meghaltak. A férfit korábban Schadl György biztatta arra, hogy pályázzon végrehajtónak.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.07.04. csütörtök, 18:00
Varga Zs. András
a Kúria elnöke
Napokon belül távozhat Ukrajna miniszterelnöke, Zelenszkij kész tárgyalni a békéről - Híreink az ukrajnai háborúról csütörtökön

Napokon belül távozhat Ukrajna miniszterelnöke, Zelenszkij kész tárgyalni a békéről - Híreink az ukrajnai háborúról csütörtökön

Ukrán források szerint Volodimir Zelenszkij ukrán elnök hamarosan menesztheti az ország második legbefolyásosabb emberét, Denisz Simhal kormányfőt. Mindeközben a frontot ismét elárasztották az orosz Lancet-drónok: szabályosan vadásznak az ukrán páncélosokra. Kijev és az Egyesült Államok is elutasította Orbán Viktor magyar miniszterelnök tűzszüneti javaslatát. Volodimir Zelenszkij ukrán elnök újabb békekonferenciát rendezne, ezúttal Oroszország részvételével. Cikkünk folyamatosan frissül az orosz-ukrán háború legfontosabb híreivel.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×