eur:
394.85
usd:
367.44
bux:
71456
2024. július 2. kedd Ottó
Schmitt Pál: nem lettünk nagyhatalom, de felfigyeltek ránk

Schmitt Pál: nem lettünk nagyhatalom, de felfigyeltek ránk

Bár nem lesz Magyarország a téli sportágakban nagyhatalom, a sportvilágban láthatóan érzékelik és értékelik a magyarok phjongcshangi eredményeit - mondta Schmitt Pál, a Nemzetközi Olimpiai Bizottság tagja az InfoRádió Aréna című műsorában.

A magyarok szeretik a téli sportágakat, a síelési lehetőségek is gyarapodtak itthon, szép sípályák épültek, százezres nagyságú az a tömeg, aki eljár a környező országokba síelni - mondta Schmitt Pál, és úgy látja, a jégkorong is jó úton van, nagyon népszerű, az a fiatal, aki egyszer belekóstol, nehezen jön le a jégről.

A NOB magyar tagja szerint a férfi gyorskorcsolya-váltó történelmi olimpiai győzelme ellenére Magyarországra továbbra sem téli sporthatalom.

"Szereztünk egy aranyérmet, de szereztek a lengyelek, a csehek, a bolgárok is. Ez az olimpiai a három nagyról szólt, a norvégokról, a németekről és a kanadaiakról, ők szerezték az aranyérmek zömét" - mondta Schmitt Pál, de hozzátette, végre felfigyeltek ránk, a rövidpályás gyorskorcsolya versenyein minden nap volt a jégen magyar sportoló, és jól is szerepeltek.

"A végén tettük fel az i-re a pontot. Ezt számon tartják, ettől nem leszünk sporthatalom, de látják, hogy hangsúlyt fektettünk a téli sportokra is" - mondta a Magyar Olimpiai Bizottság tiszteletbeli elnöke.

Az interjút teljes terjedelmében meghallgathatják vasárnap este hat és hét óra között az InfoRádió Aréna című műsorában.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.07.03. szerda, 18:00
Giró-Szász András
politikai tanácsadó
Sikerült a csúcsdöntés Amerikában

Sikerült a csúcsdöntés Amerikában

Ázsiában ma reggel felemás hangulatban telt a kereskedés, ezt követően pedig Európában egész nap estek a tőzsdék, igaz, az amerikai nyitást követően kisebb felpattanást láthatunk, míg a tengerentúlon óvatos mozgásokkal telik egyelőre a kereskedés. Az amerikai tőzsdén különösen a Teslára ajánlott figyelni, miután a várakozásokat meghaladó kiszállítási számokat közölt a vállalat a második negyedévre vonatkozóan.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×