eur:
394.6
usd:
365.8
bux:
71738.76
2024. július 3. szerda Kornél, Soma

Nagyfülű figurák lettek az olimpia kabalái

Bemutatták a 2020-as tokiói olimpia és paralimpia kabaláját, a két futurisztikus, égnek álló fülű figurát japán iskolások választották ki a jelöltek közül.

A prezentációra ennek megfelelően egy tokiói gimnáziumban került sor, lelkes diákok előtt.

A két figurának egyelőre nincs neve, de azt már lehet tudni, hogy a kék színű lesz az olimpia, a rózsaszín pedig - amelyet a cseresznyevirág inspirált - a paralimpia kabalája.

A szervezőbizottsághoz tavaly több mint 2000 pályamunka érkezett be az ország minden részéről, ezek közül decemberben három páros került a végső listára, amelyről aztán a gyerekek - 16 000 japán általános iskola több mint 200 ezer osztálya, egy-egy szavazattal - kiválasztották a nekik leginkább tetszőt.

A győztes figurapáros - amely a tervező és illusztrátor Tanigucsi Rio munkája - a voksok több mint felét begyűjtve, fölényesen lett befutó.

A szervezőbizottság illetékese azt mondta: a kabalákat még idén elnevezik.

Címlapról ajánljuk
Nigel Farage érdekes gondolatokat osztott meg Marine Le Penről
Tudósítónktól

Nigel Farage érdekes gondolatokat osztott meg Marine Le Penről

Nigel Farage szerint katasztrófához vezetne, ha Franciaországban Marine Le Pen radikális pártja kerülne kormányra. Az egykori brexitvezér, a brit Reform párt első embere szerint a francia választások első fordulójában győztes pártnak nincs kiforrott gazdasági programja.

Orbán Viktor: az ukrán elnök nem örült túlságosan

Orbán Viktor miniszterelnök a Die Weltwoche című konzervatív svájci lapnak adott interjúban kijelentette, hogy kijevi látogatásán nem meggyőzni akarta Volodimir Zelenszkij ukrán elnököt, hanem tájékozódni arról, "hol vannak a határai" a kijevi álláspontnak a békefolyamatra vonatkozóan.
Budapesti fantomtraffipaxok: egymásra mutogat a főváros és a rendőrség
Az egy éve beígért, de még most sem működő fővárosi traffipaxok az általános főpolgármester-helyettes tájékoztatása szerint 46 sávot figyelnek majd, már csak a rendőrségen múlik, hogy a tesztüzemből mikor állítja át ezeket élesbe. Az ORFK közleményében azt írta, hogy csak szerdán kapták meg a fejlesztés jelenlegi állapotáról szóló levelet a fővárostól.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.07.04. csütörtök, 18:00
Varga Zs. András
a Kúria elnöke
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×