eur:
393.05
usd:
363.57
bux:
72351.87
2024. július 5. péntek Emese, Sarolta
A vírus és a fagy ellenére készek Phjongcshangban - a legjobb képek

A vírus és a fagy ellenére készek Phjongcshangban - a legjobb képek

A terveknek megfelelőn, jól haladnak a phjongcshangi téli olimpia utolsó előkészületeivel a szervezők, ugyanakkor komoly feladatuk akadt a közreműködők körében terjedő norovírus megfékezésével, illetve a hideg idő okozta kellemetlenségek csökkentésével kapcsolatosan.

Li Hi Pom, a szervezőbizottság (POCOG) elnöke kedden úgy fogalmazott, hogy gyakorlatilag készen állnak, az előkészületek a sportolók, küldöttségek érkezésével véget érnek.

A helyszínről érkező fényképek szerint valóban készen állnak a szervezők az olimpiára, és már a helyszínen edz a sportolók többsége, köztük a képgalériában is feltűnő, éremesélyes magyar gyorskorcsolyázók is.

1200 biztonsági embert el kellett különíteni, mert közülük néhányan norovírussal fertőződtek, ezért a szervezőbizottság a katonaságtól kért segítséget.

Gondot okoz a hideg idő is. Jelenleg nappal is bőven nulla fok alatti értékeket mérnek, éjszaka pedig volt mínusz 20-nál is hidegebb. Li elismerte, hogy emiatt néhány jeggyel rendelkező szurkoló nem fog majd kilátogatni a pénteki megnyitóra, és egyes versenyek lebonyolítását is befolyásolhatja az időjárás, például az erős szél.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.07.05. péntek, 18:00
Gálik Zoltán
a Budapesti Corvinus Egyetem docense
EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. július 4. 21:58
×
×
×
×