eur:
394.97
usd:
368.65
bux:
72094.79
2024. június 30. vasárnap Pál

Babos döntős egyesben Tajvanon

A negyedik helyen kiemelt Babos Tímea bejutott a 226 ezer dollár (56,7 millió forint) összdíjazású kemény pályás tajvani női tenisztorna döntőjébe, miután szombaton két szettben győzött a kínai Vang Ja-fan ellen.

A párosban friss Australian Open-bajnok magyar játékos - aki 45. a világranglistán - a másfél óráig tartó mérkőzésen kétszer vette el ellenfele adogatását, és összességében magabiztosan nyert.

Babos - honlapjának beszámolója szerint - a 36 perces első szett elején két bréklabdát hárított, majd 0-ra nyerte el Vang szerváját. Ezután rendkívül jól adogatott, kétszer 0-ra, majd 15-re hozta a szerváját. A végén, 5:3 után 40-re nyerte saját gémjét. A magyar teniszezőt korábban kétszer felülmúló Vang a második játszmában mindent megtett a sikerért, de hasztalan. Babos előbb négy, 1:2 után pedig újabb két bréklabdát hárított, az ötödik játékban jutott először esélyhez, azt pedig ki is használta, 15-re nyerte el ellenfele adogatását. A folytatásban nagyszerűen összpontosított saját adogatásainál, nem adott esélyt a kínainak. 5:4 után 30-30 volt az állás, majd a következő két labdamenet eldöntötte a mérkőzést (6:3, 6:4).

A vasárnapi döntőben Katerina Kozlova lesz Babos ellenfele. A 23 éves ukrán játékos 85. a világranglistán, pályafutása legjobbjaként 71. volt. A két teniszező eddig egyszer találkozott: 2015-ben Dohában 6:2, 6:4-re Kozlova győzött.

Babos Tímea ideiglenes partnerével, Csan Hao-csinggel nem jutott be a párosok döntőjébe. Az első helyen kiemelt magyar, tajvani párosnak - amely 2014-ben Kuala Lumpurban megnyerte a 250 ezer dolláros versenyt - mindössze négy játékot engedett át a Nao Hibino, Okszana Kalasnyikova japán, grúz kettős a szombati elődöntőben, s alig 57 perc alatt megnyerte az összecsapást (2:6, 2:6).

Címlapról ajánljuk
A határ a csillagos ég - jelentette ki Orbán Viktor Bécsben
Új EU-frakció

"A határ a csillagos ég" - jelentette ki Orbán Viktor Bécsben

Új szövetség jött létre Európában három párt részvételével. Ez hazafias erőkből formálódik, és alapítói vezető szerepet játszanak országaikban. Más pártokat is várunk, hogy közösen, egyesült erővel biztosítsuk Európa jövőjét - mondta Herbert Kickl, az Osztrák Szabadságpárt elnöke Bécsben, miután Orbán Viktor miniszterelnökkel, a Fidesz elnökével, és Andrej Babissal, a cseh ANO vezetőjével találkozott.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.07.01. hétfő, 18:00
Orbán Balázs
a miniszterelnök politikai igazgatója, az MCC kuratóriumának elnöke
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×