eur:
394.53
usd:
366.59
bux:
71566.18
2024. július 3. szerda Kornél, Soma

Az összes orosz indulónak volt doppingvizsgálata

A pénteken rajtoló téli olimpiai játékok előtt valamennyi Phjongcshangban induló orosz sportoló átesett dopppingvizsgálaton - közölte a Nemzetközi Olimpiai Bizottság (NOB) orvosi részlegének vezetője.

Richard Budgett azt mondta, hogy tavaly április 1-től idén január 31-ig zajlottak az ellenőrzések, s több mint 16 ezer mintavétel történt.

Nemcsak az oroszokat szűrték, hanem szavai szerint kiemelt figyelmet fordítottak az érintett téli sportágak legjobb húsz versenyzőjére, különösképpen azokra, akik "gyanús" eredményeket értek el, vagy már volt korábban doppingesetük.

"Az oroszoknál a teljes csapatot teszteltük" - jelentette ki.

Az Orosz Olimpiai Bizottságot december elején kizárta a játékokról a NOB, az engedélyt kapott 169 orosz sportoló - aki bizonyítottan tisztán készült - csak semleges zászló alatt versenyezhet Phjongcshangban.

Címlapról ajánljuk
Gálik Zoltán a Patrióták Európáért szövetségről: sok a kérdőjel, de akár teljesen új színezetet is adhatnak az EP-nek

Gálik Zoltán a Patrióták Európáért szövetségről: sok a kérdőjel, de akár teljesen új színezetet is adhatnak az EP-nek

Az 1970-es évek vége óta egyre több politikai kompetenciát szerzett az Európai Parlament, és frakcióinak – az Európai Tanács mellett – jelentős szerep jut az uniós jogalkotásban – mondta az InfoRádióban a Budapesti Corvinus Egyetem docense. Gálik Zoltán hozzátette: az EP-képviselőknek a politikai közösségformálás szempontjából is nagyon fontos a frakciótagság.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.07.03. szerda, 18:00
Giró-Szász András
politikai tanácsadó
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×